LEGO stočić za kafu: TikTok retro trend koji možete rekreirati i vi

by | June 24, 2023
LEGO stočić za kafu

Ako ste ljubitelj retro estetike, onda će LEGO stočić za kafu biti idealni detalj u vašem domu koji će se savršeno uklopiti u ovaj trend, a možete ga sami napraviti.

LEGO stočić za kafu: TikTok trend koji možete ispratiti i vi

Ako još uvek niste čuli za #legotrend, u pitanju je fanki dizajn stočića za kafu. Sve je u tome da koristite džinovske LEGO kocke (a ne one minijaturne) da biste napravili postolje stola, nalik blogku. A zatim se postavlja površina stočića za kafu od stakla u vidu jednostavne ploče. Ovakav dizajn inspirisan je maksimalističkom estetikom, kao i naletom trendova iz 90ih i ranih 2000ih.

@theofficialjaylacierra where my black creators with maximalist and eclectic home decor 👀 anyway love my new lego coffee table #homedecor #ecleticdecor #maximalism #maximalistdecor #legotable #blackart #blackhomedecor ♬ Kitty Kat Money (Mashup)

Kako se pravi LEGO stočić za kafu?

U svom TikTok video snimku, Jaylá Cierra (@theofficialjailacierra) pokazuje kako je napravila svoj stočić za kafu od devet velikih LEGO kocki, steznika koji će držati sve na mestu, samolepljivih zaštita za ormar i komada stakla veličine 150x50cm.

“Stočić za kafu je napravljen od LEGO kockica. Koristila sam ih devet. Videla sam da ih mnogo ljudi pravi od njih šest ali ja sam sa devet jer sam želela veoma veliki stočić za kafu“, objasnila je ona u narednom videu.

Počela je sklapanjem LEGO kocku u tri odvojena dela – svaki sa jednom kockom na dnu koja deluje kao postolje i dve kocke naslagane na vrhu kao ploča stola. Zatim je koristila steznike da pričvrsti svaki deo zajedno. Nakon što je postavila štitinike, završila je stočić za kafu velikim komadom stakla koji je služio kao površina stola.

Ovakav komad nameštaja u domu doprinosi živopisnom enterijeru i idealan je ukoliko težite ka tome da uredite dom u retro stilu. Osim toga, vrlo je jednostavno i zabavno za rekreiranje, a sigurni smo da će izazvati brojne komplimente.


Miljana Momirović

FabrikaCr/GettyImagesPlus