Zatvor Karosta

Budite pravi zarobljenik u letonskom hotelu-zatvoru

Zatvor Karosta bio je korišćen u Letoniji od strane nacista i u sovjetsko vreme, dakle tokom većeg dela 20. veka. Zatvor je bio veoma ozloglašen i stotine zarobljenika je u njemu umrlo. Danas je ovaj objekat iz košmara pretvoren u autentični hotel u kojem posetioci moraju da potpiišu pristanak i biće tretirani kao zatvorenici. 

Zatvor Karosta slika 2

U gradu Liepaja u Letoniji nalazi se najneobičnija letonska turistička atrakcija. Posetioci mogu da bukiraju ture kroz zatvor kako bi naučili više o njegovoj jezivoj prošlosti, čak mogu i da rezervišu neke od ćelija i prespavaju u njima.

Zatvor Karosta slika 3

Karosta svakako nije jedini zatvor na svetu koji je pretvoren u hotel ali se izdvaja po tome što dozvoljava posetiocima da iskuse teške uslove u zatvorima tokom komunističke ere.

Može zvučati kao trik da se privuku turisti, ali odsedanje u ovom hotelu uopšte nije šala. Hotel zahteva od posetilaca da potpišu ugovor kojim pristaju da budu tretirani kao zatvorenici od strane posebno obučenog osoblja.

Zatvor Karosta slika 4

Odsedanje u hotelu uključuje spavanje na starim madracima postavljenim preko drvenih dasaka, jedenje zatvorske hrane koja se dostavlja kroz zatvorenih vrata, trpljenje verbalnog zlostavljanja od strane „zatvorskih čuvara“ i potpuno potčinjavanje pravilima i naredbama. 

Zatvor Karosta slika 5 Zatvor Karosta slika 6Zatvor Karosta slika 7

Za sve one koji propuste da izvrše naredbu sledi kazna u vidu gimanstičkih vežbi i čišćenja zatvorskih prostorija.

Karosta hotel upozorava sve posetioce da odsedanje u ovom zatvoru može biti smatrano brutalnim, a ukoliko ni to ne uplaši goste, osoblje će im vrlo rado ispričati priče o paranormalnim aktivnostima na tlu zatvora.

Izvor: odditycentral.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije