Cvetna parada u Zundertu 1

Cvetna parada u Zundertu

Zundert je mali grad u Holandiji koji se nalazi tik uz belgijsku granicu. U ovom gradiću održava se najveća parada cveća na svetu u kojima učestvuju paradni „brodovi“ dugački i po dvadesetak a visoki do 10 metara.

Cvetna parada u Zundertu 2

Cvetna parada u Zundertu

Cvetne parade su tradicija na mnogim mestima na svetu, ali država koja je po njima najpoznatija je Holandija gde je ova tradicija zapravo i najpopularnija što zapravo i ne čudi jer je i sama Holandija poznata po svom cveću.

Cvetna parada u Zundertu 3

Cvetna parada u Zundertu

Cvetna parada u Zundertu 4

Cvetna parada u Zundertu

U Holandiji postoji više od 25 parada cveća, malih i velikih, ali je Parada cveća u Zundertu najpopularnija. Prenosimo vam atmosferu sa ovogodišnje parade koja je održana tokom leta 2014. 

Cvetna parada u Zundertu 5

Cvetna parada u Zundertu

U Zundertu, Parada cveća je društveni događaj. U mestu se i mladi i stari angažuju zajedno i na ovaj ili onaj načn učestvuju u paradi, ili izrađujući cvetne barže ili održavajući cvetne plantaže i donirajući cveće.

Cvetna parada u Zunde6rtu

Cvetna parada u Zundertu

Cvetna parada u Zundertu 7

Cvetna parada u Zundertu

Stariji ljudi su uglavnom zaduženi za gajenje dalija i nadgledanje polja, dok se omladina bavi izradom barži, njihovim dizajnom i izradom konstrukcija za modele, nadgledanjem radova, detaljima i svim drugim aspektima izgradnje.

Ogromne barže su napravljene od žice, kartona i papir-mašea i potpuno prekrivene dalijama koje se specijalno uzgajaju za Paradu. Potrebno je na hiljade cvetova kako bi se pokrila samo jedna barža.

Izvor: amusingplanet.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije