IMA RAJA I NA ZEMLJI: Ovo je prvih pet od deset najlepših ostrva na svetu!

by | 14 avgusta, 2014
Havaji

Ukoliko još niste odlučili gde da odete na odmor, možda vam ovaj tekst pomogne jer vam predstavljamo deset najlepših ostrva sveta za 2014. godinu.

Leto uveliko traje, a ukoliko spadate u one koji još nisu odlučili gde će na odmor, možda će vam baš ovaj tekst pomoći u potrazi za savršenim odmorom. Ove destinacije neće dozvoliti da osetite dosadu ni na sekund, a lepota ostrva će vas toliko očarati da novac nećete žaliti.

Predstavljamo vam najlepša ostrva na svetu, za 2014. godinu.

SANTORINI, GRČKA

Ovo najposećenije i najpoznatije ostrvo u Grčkoj će vam pružiti odmor iz snova, a zbog svoje vulkanske istorije pruža plaže sa crvenim, crnim i belim peskom. Njegovo ime je nastalo spajanjem latinskih reči Sveta Irena, a za vreme mletačke vladavine imao je naziv Kaliste što znači najlepši.

Santorini

Santorini

Zbog svoje vanvremenske lepote i razvijenog noćnog života, Santorini predstavlja jednu od najvažnijih turističkih destinacija visokog nivoa.

MAUI, HAVAJI

Maui je drugo najveće havajsko ostrvo. Ime je dobilo po polubogu iz domorodačke mitologije Mauiju. Pravo mesto je za sve avanturiste jer nudi plaže za surfovanje, ima nekoliko vulkana, a ono što je najbitnije, veoma je pogodno i za porodice sa decom.Na ovom rajskom ostrvu ćete i uz pregršt prelepih plaža moći da uživate u tradicionalnom hula plesu, kao i živopisnoj umetničkoj sceni.

Maui

BALI, INDONEZIJA

Ovo ostrvo ima nekoliko “nadimaka”: Ostrvo mira, Jutro sveta, Ostrvo bogova, Ostrvo hinduizma i Ostrvo ljubavi, a nalazi se na samom obodu Indijskog okeana. Prvo je bio kolonija Holandije, a 1949. godine je postao jedna od provincija Indonezije.

Bali

Zbog skoro netaknute prirode, tropske klime, mora čija toplota u sušnom periodu od maja do septembra iznosi 28 stepeni Celzijusovih i velikog broja hindu i budistkičkih hramova, na ostrvu Bali imaćete osećaj kao da se nalazite u raju. Takođe ćete imati priliku da pre zalaska sunca uživate u posmatraju igre stotina delfina.

OAHU, HAVAJI

Na Oahu se nalazi glavni i najpoznatiji grad na Havajima Honolulu, a još uvek se ne može sa sigurnošću potvrditi šta znači njegovo ime, ali je zato dobio nadimak “okupljalište”. Nekada je bio kraljevina, dok je danas u sve većem broju privlačan turistima, a u njegovom južnom delu se nalazi čuveni zaliv Perl Harbor koji je pretvoren u bazu Američke mornarice.

Oahu

Oahu

Kao i ostala ostrva na Havajima, i ovo pruža neprikosnoven odmor na rajskim plažama, vulkanski krater Dajmond Hed i kraljevski mauzolej, a ukoliko volite malo veću gužvu i muzičke događaje, možete otići do glavnog grada gde se održavaju brojni festivali.

GALAPAGOS, EKVADOR

Sa sigurnošću možemo da kažemo da se Galapagos dosta razlikuje od ostalih mesta koja su pobrojana u ovom tekstu. Sastoji se od 15 glavnih velikih ostrva, tri manja i od 107 stena, ali je naseljeno samo pet. Svoju popularnost je stekao zahvaljujući Čarlsu Darvinu jer je on upravo uživajući u lepotama ovog ostrva dobio inspiraciju i razvio teoriju evolucije.

Galapagos

Galapagos

Ovde se nalazi i rezervat biosfere zbog velikog broja retkih životinjskih vrsta, a bogatstvo podvodnog sveta se može videti roneći oko ostrva i možete se naći na samo par metara dubine “licem u lice” sa morskim svetom. Ovo je prosto raj za ljubitelje potpuno netaknute prirode.

Izvor: Telegraf.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.