IMA RAJA I NA ZEMLJI: Ovo je drugih pet od deset najlepših ostrva na svetu!

by | 16 avgusta, 2014
Havaji

Ukoliko još niste odlučili gde da odete na odmor, možda vam ovaj tekst pomogne jer vam predstavljamo deset najlepših ostrva sveta za 2014. godinu.

Leto uveliko traje, a ukoliko spadate u one koji još nisu odlučili gde će na odmor, možda će vam baš ovaj tekst pomoći u potrazi za savršenim odmorom. Ove destinacije neće dozvoliti da osetite dosadu ni na sekund, a lepota ostrva će vas toliko očarati da novac nećete žaliti.

Predstavljamo vam najlepša ostrva na svetu, za 2014. godinu.

KAUAI, HAVAJI

Ovo je najstarije u sklopu havajskih ostrva, i ono je dobilo ime po istoimenom polubogu koje u slobodnom prevodu znači “mesto oko vrata”, ali u smislenom označava oca koji čuva svoje omiljeno dete.

Klima je tokom čitave godine ujednačena. Bićete u mogućnosti da posetite neke od najvećih kulturnih baština na koja su stanovnici veoma ponosni.

Kauai

Kauai

HAVAJI, VELIKO OSTRVO

Naravno, na ovoj listi je neizbežno i Veliko ostrvo – Havaji, ostrvo za koje se kaže da predstavlja vrata pakla u tropskom raju jer se na njemu nalazi pet vulkana, od kojih je jedan aktivan, kao božanska opomena.

Ukoliko imate avanturistički duh, nećete zažaliti što ste došli ovde. Pored odlične klime, kupanja na predivnim plažama, možete doživeti i nesvakidašnji doživljaj jer ćete biti u mogućnosti da gledate kako iz stena izvire lava i sliva se u more u kom se hladi.

Veliko ostrvo

Veliko ostrvo

VIRDŽIN GORDA, BRITANSKA DEVIČANSKA OSTRVA

Virdžin gorda je drugo po veličini ostrvo među Britanskim Devičanskim Ostrvima, a prostire se na 21 kvadratnom kilometru. Prema verovanju, Kristofer Kolumbo ga je nazvao “Debela devica” jer kad se pogleda iz ptičje perspektive daje oblik krupnije žene koja leži na leđima.

Značajno je turističko odredište jer predstavlja veliku atrakciju zbog vulkanske geološke formacije poznate kao “kupatila” na jugu ostrva, a granitne stene su stvorile pećine koje su otvorene prema moru.

Virdžin gorda

Virdžin gorda

OSTRVO VANKUVER, KANADA

Ostrvo Vankuver je najveće ostrvo na zapadnoj obali kanadske provincije Britanska Kolumbija i idealno je za ljubitelje nešto hladnijih temperatura. Naziv je dobio po pomorcu Džordžu Vankuveru koji ga je otkrio.

Ovde ćete uživati u pogledu na planinski lanac koji deli olujnu zapadnu obalu od umerenije obale na istoku, a na njemu se nalazi i čuveni glečer Komoks. Klima je blaga za kanadske uslove, a sneg je, osim na planinama, redak.

Ostrvo Vankuver

Ostrvo Vankuver

SAN HUAN, VAŠINGTON

San Huan pripada saveznoj državi Vašington, a naziv je dobio kada je moreplovac Francisko de Eliza 1791. godine nazvao arhipelag “Isla y Archiepelago de San Juan” u čast njegovog sponzora Huana Visentea.

Voda koja ga okružuje je dom jedinstvenih vodenih životinja počev od crvenih ježeva pa sve do abalona, vrste morskih puževa čiji je lov zabranjen. Ovo je idealno mesto ukoliko želite da odmorite na mirnom i tihom mestu.

San Huan

San Huan

 

Izvor: Telegraf.rs
Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.