Destinacije snova

Koja od ex-Yu republika se našla na listi destinacija iz snova?

Pomalo neočekivano na listi od balkanskih zemalja nema skoro nikog a sigurno će vas iznenaditi da nema ni Srbije ni Hrvatske. 

Jedan Internet portal predložio je svojim čitaocima najbolje svetske destinacije koje bi mogli da posete tokom 2014. godine.

Među njima su očekivano zemlje popu Sejšela, Brazila, Meksika… Ipak pomalo neočekivano na listi od balkanskih zemalja nema skoro nikog. Sigurno će vas iznenaditi da nema ni Srbije ni Hrvatske. Ali su zato u top 8 svetskih destinacija za 2014. ušle komšije iz Makedonije.

Evo sami pogledajte kako izgleda lista koju je sastavio ovaj portal.

8. Malezija

Destinacije snova - Malezija

Destinacije snova – Malezija

Malezija ima jednu od najbrže rastućih ekonomija u Jugoistočnoj Aziji. Pored mnogih istorijskih i prirodnih atrakcija, ova država je otvorila još neka mesta koja bi mogla da se dopadnu turistima. Tu spada Legolend i Melaka – ptičiji park u kome se nalazi na stotine vrsta ptica.

7. Makedonija

Destinacije snova - Makedonija

Destinacije snova – Makedonija

Balkanske države nisu toliko popularne kao njihovi susedi Grci ali se ubrzano pozicioniraju u značajne turističke destinacije. Makedonija ima bogatu istoriju za sve ljubitelje koji žele da se bave istraživanjem. Takođe radi se o modernoj zemlji koja ima dosta restorana, klubova i pabova.

6. Belgija

Destinacije snova - Belgija

Destinacije snova – Belgija

Belgija je jedna od onih evropskih zemalja koje turisti umeju da neopravdano zanemare. Sjajni gradovi poput Brisela, a tu su i Briž i Antverpen srce Flamanskog regiona. Poznata po svojoj čokoladi i pivu, Belgija će svakako privući još više turista zbog organizovanja festivala posvećenog obeležavanju godišnjice Prvog svetskog rata.

5. Sejšeli

Destinacije snova - Sejšeli

Destinacije snova – Sejšeli

Ova prelepa ostrva smeštena u Indijskom okeanu poznata su kao destinacija za one sa najdubljim džepom. Srećom, za one sa nešto manje novca postoje sada i ekonomski pristupačniji aranžmani ako želite da posetite Sejšele. Ovo je idealan odmor za one koji žele da izbegnu gužvu.

4. Meksiko

Destinacije snova - Meksiko

Destinacije snova – Meksiko

Meksiko je oduvek privlačio sve one turiste koji žele lepe plaže i egzotičnu kulturu. Ova zemlja ima za svakoga ponešto – bilo da ste ljubitelj ispijanja koktela na plaži, ili ste više za posetu muzejima i istraživanje Majanske kulture.

3. Švedska

Destinacije snova - Švedska

Destinacije snova – Švedska

Švedska je jedna od najfascinantnijih destinacija Severne Evrope. Pored sjajnog i nezaboravnog predela na kome se prostire Švedska tu su i gradovi koje svakako vredi posetiti – Stokholm i Umeo. Umeo je proglašen i za glavni grad Evropske kulture za 2014. godinu.

2. Škotska

Destinacije snova - Škotska

Destinacije snova – Škotska

Ova zemlja je uvek nezaboravno mesto koje turisti zaista obožavaju. Tokom leta posebno. Tu su Komonveltske igre u Glazgovu, ili npr festival viskija. Škotska je unapredila saobraćajnu mrežu i otvorila još neke sportske objekte a sve kako bi se turisti što bolje osećali.

1. Brazil

Destinacije snova - Brazil

Destinacije snova – Brazil

Pregršt razloga je da se poseti Brazil u ovoj godini. Dovoljno je za početak reći – Svetsko prvenstvo u fudbalu. Pored toga su i prelepe plaže Kopakabana i Ipanema kao i bogat noćni život.

Izvor: b92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije