Na ovim mestima ni u kom slučaju ne želite da budete!

by | 5 februara, 2018
Mesta koja treba izbeći

Zemlja je planeta koja oduševljava svojom lepotom i atrakcijama koje nudi. Međutim, nije sve tako ružičasto kao što volimo da mislimo. U ovom ćemo vam članku približiti neke destinacije koje sigurno ne želite da posetite, ali imajte na umu da je za neke od najgroznijih stvari koje navodimo isključivi krivac – čovek.

7. Hrpa đubreta u Tihom okeanu

Količina otpada koja se godišnje proizvede svake godine raste tolikom brzinom da je to strašno. Međutim, gde taj otpad završava? U Tihom okeanu nalazi se plutajuće đubrište veličine američke države Teksas, koje pluta i samo je pitanje vremena kada će doći do nekog kopna.

Mesta koja treba izbeći slika 2

Mesta koja treba izbeći slika 2

Mesta koja treba izbeći slika 3

Mesta koja treba izbeći slika 3

6. Izu ostrva u Japanu

Zbog blizine vulkana i mirisa koje vulkan ispušta, ova naselja su konstantno prožeta mirisom štetnih gasova. Da, maske su poželjne…

Mesta koja treba izbeći slika 4

Mesta koja treba izbeći slika 4

5. Vrata u pakao, Turkmenistan

Ovde se nakon bušenja zemlje tlo urušilo i napravilo rupu prečnika oko 100 metara. Kako bi sprečili curenje gasova, naučnici su odlučili da zapale rupu tako da je sada ona konstantno pod vatrom – zbog čega i nosi naziv vrata u pakao.

Mesta koja treba izbeći slika 5

Mesta koja treba izbeći slika 5

Mesta koja treba izbeći slika 6

Mesta koja treba izbeći slika 6

4. Alnwick Poison Gardens, Engleska

Inspirisani botaničkim vrtovima u italijanskoj Padovi, ovi vrtovi su ispunjeni isključivo biljkama koje su opasne po život ljudi. Ovaj botanički vrt je jedan od retkih koji ima licencu za uzgoj ovih biljaka tako da je prilikom posete svakako potreban oprez.

Mesta koja treba izbeći slika 7

Mesta koja treba izbeći slika 7

3. Rudnik Azbesta u Kanadi

Azbest je jedna od šest prirodnih materija na svetu koje nisu zapaljive. Međutim, uprkos tome, azbest je opasan po život jer pri dužem izlaganju ovoj materiji ona postaje kancerogena i dokazano štetna. Upravo zbog toga je ovaj rudnik azbesta jedno od mesta koja bi trebalo da izbegnete u velikom luku.

2. Ramree Island, Burma

Uprkos svojoj predivnoj prirodnoj baštini, Burma je poznata i po bićima koja su sve samo ne predivna – slatkovodnim krokodilima. Da, to su oni najubojitiji. Pa ko voli nek izvoli…

Mesta koja treba izbeći slika 8

Mesta koja treba izbeći slika 8

Mesta koja treba izbeći slika 9

Mesta koja treba izbeći slika 9

1. Yungas Road u Boliviji

Zamislite da se vozite po svega dva metra širokom putu, sa desne strane vam je provalija dublja od 50 metara, a s leve stena koja pod uticajem vlage i vode samo što vam nije pala na glavu… Oprez!

Mesta koja treba izbeći slika 10

Mesta koja treba izbeći slika 10

Izvor: b92.net

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.