Fangveng

NAJBIZARNIJI RESTORANI: Ručak sa mrtvima, gola večera, zabranjeno pričanje…

Da li biste večerali pored grobnica, ili bez ikakve odeće? Pogledajte listu ovih potpuno čudnih mesta.

Iako nekima probanje nove hrane u starom restoranu predstavlja doživljaj, postoje mesta u kojima se obrok pamti ceo život.

Ručak sa mrtvima

U ovom indijskom restoranu bukvalno vlada grobna tišina. Vlasnik je otvorio lokal na ivici groblja, pa je odlučio da ih zadrži i oko samih grobnica postavi stolove. Ironično ga je nazvao „Novi srećni restoran“.

Ručak sa mrtvima

Ručak sa mrtvima

Restoran na litici

Ukoliko nemate strah od visine i voleli biste drugačiji doživljaj hrane, postoji restoran Fangveng u kineskoj provinciji Hubeji. On se nalazi iznad kanjona, a sami stolovi su u pećini, tako da je pogled fantastičan.

Restoran na litici

Restoran na litici

Gola večera

Jednom mesečno, restoran u Menhetnu ogranizuje večeru kojoj možete da prisustvujete samo ako ste potpuno bez odeće. Prozori su zatamnjeni, nema vruće supe, svako donosi neki peškir ili jastuče koje stavlja na stolicu, a jedino su konobari ti koji su obučeni.

Gola večera

Gola večera

Večera u tišini

U Grinpointu u Bruklinu postoji restoran u kome je zabranjen razgovor. Vlasnik je došao na tu ideju posle nekoliko godina provedenih u budističkom hramu.

Restoran ima 25 mesta, a mesto je postalo veoma popularno, pa se rezerviše danima unapred, kako bi ljudi uživali u privilegiji uživanja u hrani bez ijednog zvuka.

Večera u tišini

Večera u tišini

Stolovi samo za jednu osobu

Ukoliko volite da jedete sami, ili jednostavno nemate odgovarajuće društvo, u Amsterdamu se nalazi restoran u kome samo postoje stolovi za jednu osobu.

Vlasnica Marina Van Gur, izjavila je da se nada da će na ovaj način razbiti predrasude koje vladaju o onima koji vole da jedu sami, odnosno da je to sasvim u redu i da nije ništa negativno.

Stolovi samo za jednu osobu

Stolovi samo za jednu osobu

Ekskluzivna večera na koju se čeka pet godina

Naoružajte se strpljenjem – čekanje na rezervaciju u ovom restoranu traje čak pola decenije. Nalazi se u podrumu u Njujorku, a tajna je u tome što se svaki obrok pravi isključivo od sastojaka koji su oni uzgajili.

Svaki obrok je jedinstven i dolazi iz njihove bašte, uključujući i osnovne sastojke kao što su brašno, ulje…

Cena večere je oko 200 dolara, ali vremena da skupite tu količinu novca imate na pretek.

Izvor: kurir-info.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije