Vrtoglavi rolerkoster

Za one koji vole da gledaju smrti u oči: ovo je najviši rolerkouster na svetu (video)

Za adrenalinske zavisnike i ljubitelje zabavnih parkova, svakim danom je sve više novih i opasnijih atrakcija. „Zumandžaru“ rolerkoster ima najviši i najbrži slobodni pad na svetu, jer se od vrha do dna stiže za manje od deset sekundi. 

Vrtoglavi rolerkoster slika 2

Vrtoglavi rolerkoster slika 2

Ovaj rolerkoster je visok kao dva Kipa slobode, a njegovi posetioci imaju osećaj kao da padaju sa 41 sprata zgrade pri brzini od 145 kilometara na čas. Nalazi se u zabavnom parku “Siks flegs” u Nju Džersiju, a ime ove zastrašujuće atrakcije je “Zumandžaru”.

Prvi video-snimak vožnje na ovom rolerkosteru postavljen je na internet, na njemu posetioci vrište od adrenalina, ali i od straha. “Zumandžaro” je viši od londonskog Big Bena i duplo veći od čuvenog američkog Kipa slobode.

Vrtoglavi rolerkoster slika 3

Vrtoglavi rolerkoster slika 3

Ova atrakcija ima najviši i najbrži slobodni pad na svetu, jer se od vrha do dna stiže se za manje od deset sekundi. Tokom proslave Dana nezavisnosti 4. jula, prvi turisti su imali čast da dožive uzbuđenje na “Zumandžaru”.

Rolerkoster se sastoji od tri tornja, a u svaki sa gondolama staje osmoro ljudi, koje do vrha putuju za samo 30 sekundi. Nakon toga dolazi do dramatične pauze da bi posetioci mogli da uživaju u pogledu na nebodere u Filadelfiji, grada udaljenog oko 85 kilometara od zabavnog parka.

Onda sledi propadanje, tokom koje vožnja dostiže brzinu kao ženka geparda, najbrže životinje na planeti, dok lovi plen.

Vrtoglavi rolerkoster slika 4

Vrtoglavi rolerko4ster slika

“Zumandžaro” je povezan sa legendarnim rolerkosterom “Kingda Ka”, koji je najviši na svetu i najbrži u Severnoj Americi. Voz rolerkostera tutnji iznad glava turista na “Zumandžaru” brzinom od oko 60 kilometara na čas dok oni očekuju slobodni pad.

Za izgradnju ovog rolerkostera upotrebljeno je oko 1,7 kilometara kablova i čak 26.502 šrafova, a teži kao 32 afrička slona u punoj snazi.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije