Put oko sveta

Put avionom oko sveta za samo 1.500 evra!

Velike avio-kompanije imaju posebne karte za putnike koji žele da obiđu svet. Te karte su poznate kao avionske propusnice ili „er pas“ (air pass) i veoma su povoljne za putnike koji žele da proputuju što više destinacija. 

Velike avio-kompanije i avio-alijanse imaju posebne karte za putnike koji žele da obiđu svet ili neki određeni kontinent, regiju ili zemlju, a cene su od 1.500 evra.

Ovakve karte se mogu naći na tržištu po cenama od 1.500 do 3.000 evra pa naviše po putniku, u zavisnosti od ukupne dužine putovanja i broja segmenata putovanja.

Put oko sveta slika 2

Put oko sveta slika 2

Takve karte se značajno razlikuju od uobičajenih avio-karata na koje smo navikli, s obzirom da su prilagođene samo za one kojima je jedini cilj samo putovanje.

Te karte su, prenosi portal “Aviokarta.net”, poznate kao avionske propusnice ili “er pas” (air pass) i veoma su povoljne za putnike koji žele da proputuju što više destinacija.

Karte se mogu kupiti po jedinstvenoj tarifi po segmentu, a njihova krajnja cena zavisi od broja segmenata koji se kupuje. Avio-kompanije propisuju minimum tri segmenta, a putovanje se smatra završenim sa povratkom na aerodrom odakle je i počelo.

Tokom putovanja nije dozvoljeno zatvaranje kruga, odnosno svaki povratak u matični aerodrom znači automatski kraj putovanja. Pored kontinentalnih propusnica pojedine avio-kompanije mogu i samostalno da izdaju propusnice za nacionalna tržišta.

Avio-alijanse su iskoristile ovakve vrste karata kako bi putnicima ponudile “Put oko sveta“. Za ovu vrstu putovanja važi sve isto kao i za propusnice, pa putnik sam odlučuje o svom “itinereru”, pravi “stop over” gde god poželi, i na kraju putovanje završava u početnoj destinaciji.

Put oko sveta slika 3

Put oko sveta slika 3

Posedovanje karte ne garantuje da će putnik slobodno leteti kad god mu padne na pamet i kad dođe na aerodrom, već je i sa tom kartom potrebno da se rezerviše let unapred bilo “online” ili u nekoj lokalnoj agenciji ili predstavništvu, a putovanje će zavisiti od raspoloživosti slobodnih mesta na izabranom letu.

Najpoznatije karte za put oko sveta nude tri avioalijanse: “Oneworld Round the World”, “Sky Team Special Passes” i “Star Alliance Round the World Fares”.

Izvor: Telegraf.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije