Zamkovi od leda

Spektakularne strukture napravljene od 10.000 kila leda

Ova spektakularna zimska zemlja čuda je zamrznut lavirint pećina, lukova, glacijalnih formacija i tunela u Koloradu, Nju Hempširu i Juti. 

Zamkovi od leda slika 1 Zamkovi od leda slika 2

Ove formacije nije stvorila priroda nego čovek. Brent Christensen je počeo da pravi lude formacije od leda kada je njegova porodica preselila u Jutu. Kombinacija umetničkog žara i ljubavi prema kolibama i prirodi dovela je do njegove prve tvorevine koju su njegova deca nazvala „ledeni zamak“.

Zamkovi od leda slika 3 Zamkovi od leda slika 4

Postepeno je razvio ideju o pravljenju ovih „ledenih zamkova“ i premestio njihovo pravljenje iz dvorišta u veće prostore gde je počeo da naplaćuje i karte za istraživanje i pentranje po ledenim strukturama.

Zamkovi od leda slika 5

Svake zime, Christensen sa svojim timom skulptora počinje praveći 5.000 ledenica koje se skupljaju oko skela postavljenih za strukture. Veliki ram se zatim dva puta dnevno natapa vodom nekoliko nedelja dok led nije dovoljno debeo da se izdubi.

Zamkovi od leda slika 6

Svaki zamak sadrži neočekivane ledene strukture čiji oblik je postignut uzajamnim dejstvom čoveka i prirode – ledenog vetra i niskih temperatura u kombinaciji sa ručno izrađenim ledenim tornjevima i pasažima.

Zamkovi od leda slika 7 Zamkovi od leda slika 8

Avanturistička konstrukcija je napravljena u potpunosti od leda i to 10.000 kilograma leda i snega koji stvaraju potpuno lude uslove za istraživanje i zabavu.

Izvor: mymodernmet.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije