Tianzi planine

Tianzi planine – šuma zadivljujućih planinskih vrhova

Tianzi planine su jedan od kineskih nacionalnih parkova. One pružaju zadivljujuć pogled sa vrhova koji se nižu jedan za drugim. 

Tianzi planine slika 2

Tianzi (što znači „sin raja“) planine su poznate i kao „Monarh šume vrhova“ . Nacionalni park se prostire na 67 km2 a najviši vrh je visok 1.262 m nadmorske visine.

Tianzi planine slika 3 Tianzi planine slika 4 Tianzi planine slika 5

Planine su dobile naziv po poljoprivredniku, seljaku iz etničke grupe Tua koji je predvodio seljačku revoluciju tokom vladavine dinastije Song (od 1127. – 1279. godine). Pošto je poveo revoluciju, seljak je sebe prozvao „Tianzi“ – sin raja – što je uobičajen epitet kineskih vladara.

Tianzi planine slika 6 Tianzi planine slika 7

Ove planine nastale su od kvarcnih stena starih 400 miliona godina. Tokom 2 miliona godina došlo je do naizmeničnog izdizanja i spuštanja zemljine kore. Zatim je došlo do erozije usled delovanja vode koja je izdubila vertikalne useke. Rezultat su ovi mineralni „stubovi“ koji deluju kao misterije prirode.

Vrhovi se izdižu u visinu a na vrhovima nekih rastu biljke i drveće što ih čini posebno impresivnim.

Tianzi planine slika 8 Tianzi planine slika 9

Ova planina je otvorena za posetioce koji vozeći se žičarom mogu uživati u prelepom pogledu na dolinu i tajanstvene, veličanstvene vrhove ove specifične šume planinskih vrhova.

Izvor: travelchinaguide.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije