Binondo

Top 10 stvari koje morate iskusiti na Filipinima

Planirate uskoro putovanje na Filipine? Da? Blago vama. E pa ako već idete, svakako se zadržite neko vreme u glavnom gradu Manili, koji može jako puno toga ponuditi.

Saznajte koje atrakcije svakako morate posetiti ako se zaletite do grada domaćina jednog davnog Svetskog prvenstva u košarci, i još puno drugih stvari…

Riblja pijaca

Ako ste zaljubljenik u ribu i morske plodove onda je riblja pijaca nešto što nikako ne smete da propustite. Ovde možete svakodnevno kupiti svežu ribu i odneti je u obližnji restoran gde će vam je pripremiti tačno onako kako želite.

Kapelica Greenbelt

Smeštena usred luksuznog šoping kompleksa Greenbelt 3, kapelica Greenbelt je prekrasno sakralno mesto. Ovaj arhitektonski nakit stoji kao dragulj u središtu dobro negovanih temelja, a mise se odvijaju tri puta dnevno.

Kapelica Greenbelt

Kapelica Greenbelt

Ostrvo Corregidor

Iako se samo ostrvo nalazi sat i po vožnje od Manile, svejedno je najprepoznatljivija atrakcija u okolini grada. Na ovom ostrvu nalaze se spektakularni ostaci istorijskih spomenika. Ali isto tako i muzeji podignuti u spomen ratova i heroja koji su poginuli na ovom području.

Muzej San Agustin

San Agustin je crkva koja se nalazi unutar zidinama opasanog dela Manile. Pre je to bio samostan, danas je muzej na dva sprata koji su spojeni prekrasnim stepenicama. Muzej je u potpunosti popunjen religioznim kipovima, slikama i ornamentima.

Palata Malacanan

Malacanan palata je rezidencijalna palata filipinskog predsednika. Ture kroz samu palatu su moguće samo uz pratnju koja će vam rado ispričati sve o istoriji ove građevine.

Palata Malacanan

Palata Malacanan

Binondo

Ovaj 400 godina stari kineski deo grada je najstariji takve vrste na svetu. Ovde ćete pronaći najbolja peciva u gradu ali isto tako i neke od egzotičnijih jela kao što su sušene zmije. Draguljarnice i zlatarnice su sastavni deo ovakvih kvartova.

Utvrđenje Santiago

Izgrađeno je 1590. godine kao obrambeno utvrđenje a izgradili su ga Španci. To je najvažnija i najistaknutija istorijska atrakcija u Manili. Možete prozujati tamnicama, odajama ali i unajmiti konjsku kočiju koja će vas provozati ovim zdanjem.

Šoping centar „Mall of Asia“

Treći najveći trgovački centar na azijskom kontinentu i peti po veličini na svetu. Ovaj centar ima preko 1000 prodavnica i 360 restorana, muzičku dvoranu, dvoranu za klizanje i IMAX bioskop.

Šoping centar „Mall of Asia“

Šoping centar „Mall of Asia“

Podvodni park

Reč je o 52 metara dugom podmorskom tunelu gde posetioci mogu da nauče sve o koralnim grebenima i podmorskom životu. Pingvini, morski lavovi i ajkule neke su od najposećenijih atrakcija.

Park Rizal

Park Rizal je istorijsko-urbano središte. Poznat je kao najpopularnije mesto za razonodu Filipinaca, pa je tokom vikenda i praznika prepun posetilaca. Centralni deo parka je spomenik podignut filipinsko-koreanskom vojniku.

Park Rizal

Park Rizal

Izvor: b92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije