Polarna svetlost

Top 5 mesta za gledanje polarne svetlosti

Aurora je prirodni lajt-šou na nebu koji se javlja bliže polarnim regijama na našoj planeti. Polarnu svetlost izazivaju sudari naelektrisanih čestica sa atomima u atmosferi, potpomognuti sunčevim olujama i magnetnim zračenjem naše planete. 

Ukoliko želite da vidite polarnu svetlost, treba da znate mesta i vreme gde i kad možete da tražite ovaj prirodni spektakl.

Aljaska

Na Aljasci je skoro zagarantovano da ćete videti polarnu svetlost. Savet: konsultujte Univerzitet Aljaske za prognozu o polarnoj svetlosti kako biste mogli da planirate put.

Aljaska

Kanada

Tundre severne Kanade su najbolji vidikovci za polarnu svetlost, pogotovo teritorija oko Jukona. Nekada se polarna svetlost može videti sve do granica SAD-a, ali za najbolje iskustvo, držite se prostrane divljine Kanade.

 Kanada

Finska

Uputite se u Luosto u severnoj Finskoj, u Aurora zamak gde će vam na ulasku predati Aurora alarm koji će vas alarmirati ukoliko se polarna svetlost pojavi.

Finska

Island

Ukoliko ste tokom zime ili ranog proleća na Islandu, onda se odvezite malo dalje od svetala i noćnog života Rejkjavika, do mesta gde se ploče severnoameričkog i evroazijskog kontinenta sastaju i formiraju poznatu dolinu koja je čak pod zaštitom Uneska. Šanse da ćete videti polarnu svetlost su velike.

Island

Norveška

Polarna svetlost ima jako značajno mesto u skandinavskoj, a pogotovo norveškoj mitologiji. Mesto Tromse je jedno od najsevernijih u Norveškoj, i upravo se ovde možete uputiti tokom zimskih meseci, u lovu na polarnu svetlost.

Norveška

U lovu na polarnu svetlost imajte na umu da se ovaj fenomen može videti tokom zimskih meseci, pratite prognoze za polarnu svetlost i pažljivo planirajte putovanje.

Naravno, pažljivo planirajte i odevanje, jer polarne lokacije podrazumevaju i polarne temperature.

Polarna svetlost 2

U lovu na polarnu svetlost imajte na umu da se ovaj fenomen može videti tokom zimskih meseci, pratite prognoze za polarnu svetlost i pažljivo planirajte putovanje. Naravno, pažljivo planirajte i odevanje, jer polarne lokacije podrazumevaju i polarne temperature.

Izvor: snowaddiction.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije