Kankun

ZA MALE PARE: Evo koji su najjeftiniji gradovi za turiste!

Prema istraživanju sajta „Tripadvisor“, najjeftinije lokacije za godišnji odmor ovog leta su i dalje azijska mesta koja nude veoma povoljne cene, dok su evropski gradovi na listi najskupljih letovališta.

Sajt za putovanja “Tripadvisor” je izvršio godišnje istraživanje o najjeftnijim gradovima za letovanje, u koje su uključili 48 turističkih odmarališta u periodu između juna i avgusta.

Rezultati su pokazali da su najeftinije lokacije i dalje u Aziji, dok su gradovi u Evropi i dalje pri vrhu liste po visokim cenama.

Kankun, Meksiko

Kankun, Meksiko

Da bi utvrdili koja lokacija je najpristupačnija, u obzir su uzeli sve okolnosti. Koktel piće za dve osobe u hotelu s pet zvezdica, vožnja taksijem od i do aerodroma, hrana i drugi troškovi.

Prema njihovom istraživanju, Kankun u Meksiku ima najbolju cenu pića. Dva martinija ćete platiti 2.50 evra, dok bi za isto to piće u Parizu dali 15 puta više novca.

Kada je hrana u pitanju, u Hanoju, glavnom gradu Vijetnama, večera za dve osobe košta oko 25 evra, dok bi u Stokholmu platili 130 evra.

Bugarska

Bugarska

– Ovogodišnji rezultati pokazuju da su azijske destinacije i dalje najjeftinije, dok evropske destinacije stoje i dalje pri vrhu najskupljih mesta – rekao je portparol “Tripadvisor-a” Džejms Kej.

– Međutim, istočne evropske države poput Bugarske i Češke izgleda da su uspele da se izbore za svoje mesto u ovom istraživanju, tako da i te dve lokacije, ukoliko ne želite da se udaljavate puno od kuće, vam mogu pružiti jeftin odmor – dodao je on.

Pored Hanoja, najeftinija mesta, prema ovom sajtu, za odmor su i Džakarta, Šarm el Šeik, Bangkok, Sofija, Kejptaun, Mumbaj, Kuala Lumpur, Prag i Budimpešta.

Izvor: telegraf.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije