BRAVACASA #112 Mart/April 2018

by | March 21, 2018

ARHITEKTURA

POLIGON ZA KREATIVNE IDEJE

Prostor ispred londonske galerije Sepentine svakog leta krasi privremeni paviljon koji je dizajnirao međunarodno poznati arhitekta ili umetnik koji do tada nije imao realizovan projekat u Velikoj Britaniji.

 

PROSTOR

DODIR ISTOKA I ZAPADA

Marsel Vanders je u hotelu Mondrian Doha još jednom oživeo iluziju slatkog života – ovog puta u jednom potpuno novom orjentalno-savremenom duhu koji nosi neponovljivu energiju fantastičnog miksa istoka i zapada.

 

BAJKOVITA SCENOGRAFIJA

Restoran u Pekingu dobio je novo, šik i vrlo neobično enterijersko ruho na koje niko neće ostati imun…

 

DIZAJN / ENTERIJER

DEFINICIJA LUKSUZA

Uvodimo vas u raskošnu modernističku vilu u gradiću Hillsboro Beach u Floridi, koju je projektovao studio Affiniti Architects.

 

UDOBNOST NA MALO KVADRATA

Stan u moskovskom soliteru, koji su uredile arhitekte studija Interierium, savršena je inspiracija za sve koje muči nedostatak stambene površine.

 

MALA OAZA ZA DVOJE

Stan koji su uredili sami vlasnici dobio je svoj konačan izgled koji nas je oduševio. Osim što izgleda prelepo, vrlo je funkcionalan, sveteao i zadovoljava sve potrebe jednog mladog para.

 

JEDINSTVENO I MODERNO

Projekat pod nazivom Sosnovaya delo je studija ZROBYM architects

iz Minska, a reč je o uređenju unutrašnjeg prostora individualne

kuće za mladu porodicu.

SPOJ PRIRODE I JEDNOSTAVNOSTI

Porodičnu kuću u Viljnusu, koju je uredila Rūta Bajevaitė, krasi

stilska jednostavnost i obilje prirodnih materijala i tonova. Ovakva

kombinacija pretvorila ju je u sveden, ali topao porodični dom.

 

UREĐENJE

 

KLJUČNE STVARI DOBRO UREĐENOG DOMA

Sigurni smo da u svom domu već imate sve što vam je potrebno, međutim postoje neki važni detalji za koje možda niste znali da vam nedostaju, a upravo oni mogu da vam pomognu da kreirate super uređen dom.

 

OPREMANJE DOMA

U našu redakciju svakodnevno pristižu pitanja mladih parova kako da opreme stan nameštajem i detaljima koji mogu da se kupe kod nas, i da na kraju svih krajeva prostor bude lep i udoban. Upravo iz tog razloga donosimo predloge za uređenje koji će zadovoljiti različite ukuse.

 

PROBLEM NEDOSTATKA PROSTORA

Ako živite u malom stanu to ne znači da ne može biti uređen sa stilom i da prati najnovije trendove u uređenju enterijera. Uvek postoje neki trikovi koji ga mogu učiniti izuzetno lepim, prijatnim i udobnim.

 

SIROVO & RUSTIKALNO

Svi koji prate trendove u uređenju enterijera sigurno su primetili da se u prostorima sve češće viđaju prirodni, sirovi i rustikalni elementi koji odišu nesvakidašnjim šarmom. Ovaj sve poželjniji način uređenja prostora možete postići na nekoliko različitih načina.

 

PROLEĆNA DEKORACIJA DOMA

Proleće je na pragu, a njegov snažan uticaj na ljudsku psihu i raspoloženje sve je izražajnije svakim novim sunčanim danom. Pozitivnu energiju i dobre prolećne vibracije svakako treba da unesete u sopstveni dom.

 

UPADLJIVO I EFEKTNO

Ukoliko želite pravu eksploziju boja u domu, osmelite se da zidovima ili podovima udahnete novi izgled raznovrsnim motivima. Nešto umerenija varijanta jeste odabir pojedinih komada nameštaja prošaranih bojama i oblicima, a ukoliko preferirate svedenost, pokojim upadljivim detaljem postići ćete fantastičan efekat

 

DRVO JE UVEK DOBRODOŠLO

Drvo je i dalje gotovo neizostavan materijal u arhitekturi bez obzira na funkciju same građevine ili enterijera. To je materijal koji prostoru daje dušu, a u enterijerima ono može biti u vidu nameštaja i dekoracija, podnih i zidnih obloga, nosive i dekorativne funkcije.

 

ČUDESNA MOĆ OGLEDALA

Ogledalo je najjednostavniji, najkorisniji, ali čini se i vrlo zanemaren dekorativni element. Osim svoje funkcionalne, ogledala imaju i dekorativnu ulogu i mogu se postavljati u svakoj prostoriji.

 

ULEPŠAJTE KUHINJU BOJAMA

Želite promenu u kuhinji? U ovoj rubrici ćete naći inspiraciju kako

da to postignete koristeći razigrane boje. Najbolje od svega: većina predloga izvodljiva je i bez kompletnog renoviranja kuhinje!

 

SOBA ZA TINEJDŽERA

Opremate li ili možda preuređujete sobu za svog tinejdžera, donosimo vam nekoliko saveta koji će vam zasigurno biti od pomoći pri stvaranju njegove male privatne oaze.


Tags: