Persijski tepih
06.10.2013 Podovi

Neodoljivi šarm persijskih tepiha

Persijski tepisi su poznati po simetričnim šarama i multikolornom karakteru. Uprkos tome što su upadljivog dezena, ovi tepisi su zapravo neutralni, jer se lako uklapaju u svaki eneterijer. Najčešće se mogu videti u dnevnoj sobi, ali to nije pravilo – oni sasvim lepo izgledaju i u drugim prostorijama.

Persijski tepih slika 1

Ovaj persijski tepih, zajedno sa strateški postavljenom garniturom za sedenje, definiše prostor i uspešno spaja oba dela dnevne sobe.

Tepih, koji je sastavni deo jednog prostora za sedenje, odlično se nadovezuje na garnituru u drugom delu dnevnog boravka, koja se naslanja na upadljiv narandžasti zid.

Savršeno uklopljen u eklektičan enterijer dnevnog boravka, ovaj tepih ispunjava prostor unoseći toplinu šarenim dezenom.  

Persijski tepih u hodniku

Za razliku od običnog tepiha-staze, persijski ćilimi ovom hodniku daju posebnu toplinu i karakter. Neznatane razlike u njihovoj boji i veličini, iako su veoma slični, doprinose da glavni ulaz deluje neformalno i atraktivno.

Zahvaljujući bogatom koloritu i brojnim šarama, persijski tepisi suptilno skreću pažnju na sebe u neutralnom prostoru.

Eklektičan stil

Dezen ovog persijskog tepiha prati njegovu bogatu teksturu, a da to ne izgleda očigledno ili klišetirano. Tepih deluje gotovo neutralno i, što je najvažnije, ne nadmeće se sa prelepim pogledom na prirodu sa prozora.

Suptilno objedinjuje sve pojedinačne komade nameštaja u prostoriji, dajući poseban smisao eklektičnoj mešavini dizajnerskih stilova.

Persijski tepih u kuhinji

U ovoj kuhinji ispunjenoj detaljima koje je teško obuhvatiti pogledom (od plafona od cigala sa svetlarnikom, preko elegantnih visećih lampi, ormarića, pa sve do umetničkih slika na zidu), čini se kao da bi persijski tepih svakog trenutka mogao nestati kako bi svi elementi došli do punog izražaja u svojoj lepoti.

Tepih u dnevnoj sobi

Zadivljujuće je kako se persijski tepih lako vizuelno uklapa u svaki prostor i bilo koju kolornu šemu. 

U ovoj dnevnoj sobi paleta boja, koja kombinuje belu i krem sa smelim tamnobraon detaljima, deluje pomalo „teško“ i neuklopivo. Ali, persijski tepih u njoj fizički određuje prostor, dok se estetski savršeno slaže sa svakim pojedinačnim komadom nameštaja (i kaučem sa cvetnim dezenom) čineći prostor jedinstvenom celinom.

Obilje crvene boje čini da tepih deluje izuzetno toplo i sofisticirano.

Izvor:  homedit.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije