Odaberite savršeni tepih za svoj dom

by | 24 januara, 2014
Tepih u dnevnoj sobi

Tepisi prostoru daju toplinu, boju i teksturu, te mogu da se stavljaju na bilo koju vrstu podloge. Tepih će vam pomoći da prostor u koji ga stavljate podelite na manje ili veće delove, a sam pod će izgledati mekše, toplije, pa čak i impozantnije, u zavisnosti od toga koji efekat želite da postignete.
U današnje vreme je ponuda tepiha gotovo neograničena, pa ponekad čak može i da vam bude problematično da odaberete ono što bi vam najviše odgovaralo po funkcionalnosti, ceni, stilu i veličini. Pročitajte naše savete koji će vam olakšati izbor pri kupovini tepiha.

Moderni tepih

Prva stvar koju morate da uzmete u obzir prilikom biranja najboljeg tepiha za svoj životni prostor jeste njegova funkcionalnost. Procenite koliko će se hodati po njemu, koliko će se često prljati ukoliko imate decu koja će se igrati na njemu, ili pak kućnog ljubimca koji će ga zaprljati igrajući se na njemu. Tanji tepisi, od materijala koji se lako čiste i ne upijaju prolivenu tečnost, najbolji su za prostore koji se najviše koriste. Ako, pak, tražite komfor, razmislite o kupovini debljeg vunenog tepuiha s mekanom teksturom.

Šareni tepih

Pre kupovine morate da odlučite da li želite tepih koji ima istaknut dizajn ili ipak želite da ga diskretno uklopite u svoj prostor. Kada birate tepih za sobu koju ste već uredili, birajte ga po bojama i stilu nameštaja. Odaberite jednostavan tepih, bez previše različitih boja, ako ne želite da se ističe u prostoru. Kupite tepih čija se boja slaže sa glavnom bojom koja preovladava u vašoj sobi, bilo da su to zidovi ili nameštaj.

Moderna dnevna soba

Nipošto nemojte u prodavnici donostiti odluku o veličini tepiha za vaš životni prostor. Pogrešna procena može da bude veoma skupa i može da vam zada silne probleme. Kada idete u kupovinu, nije samo dovoljno da znate veličinu prostorije, jer verovatno tepih neće prekrivati ceo pod – za to postoje itisoni. Izmerite površinu prostora koju želite da tepih prekriva.
Tags:

Једно реаговање на “Odaberite savršeni tepih za svoj dom”

  1. Ivy каже:

    To stvarno nije jednostavno. Super su saveti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.