Dnevni boravak
29.04.2013 Podovi

Podne obloge – trendovi u 2013.

Predstavljamo vam trendove podnih obloga za 2013. godinu. Pod od vinskih buradi, zanimljive boje i teksture tepiha, beli drveni pod… Mogućnosti su velike, vi samo treba da odaberete onu koja vama odgovara

Boja

Trendovi boja u ovoj godini postaju veći i sjajniji, iako se ne odustaje od čistih, toplih tonova. Ako ste pomislili da su svetle boje ostavljene za tepih od zida do zida ili za male tepihe kojim naglašavate neki prostor, prevarili ste se.

Beli drveni pod Šareni drveni pod

Bilo da se radi o drvenom podu ili tepihu, smele boje su ponovo tu. Iako ovo nije za svakoga, pomislite samo koliko mogućnosti ovo otvara. Drveni pod ne mora da bude samo u boji drveta, on može biti bilo šta što poželite. Kada ste poslednji put sanjali o belom tepihu i onda se smejali toj ideji? Sada možete to ostvariti kada se radi o drvetu.

Teksture

Tepisi se polako vraćaju u modu. Tačno je da drveni podovi i pločice mogu da nam daju teksturu, ali ne tako luksuznu koju možete da vidite i osetite dodirom.

Tepih sa teksturom Crni tepih sa teksturom

Nema ništa lepše nego kada posle dugog radnog dana skinete cipele i osetite toplotu i reljef kvalitetnog tepiha. 2013. godina je godina povratka  plišanog luksuza pod nogama, koji obogaćuje naš životni prostor sa bojom, šarama i teksturom.

Velike plocice
Drugi podni trendovi uključuju pločice, posebno one velikog formata (koje se, slučajno, koriste i na zidovima). Pločice velikog formata su interesantan dodatak za čisti spa i industrijski izgled, koji je i danas još živ u podnim trendovima.

Eko-frendli

Ovo je najveći rastući trend i nema izgleda da će se smanjiti. Naše mišljenje je da će eko proizvodi sve više rasti i tu mislimo i na tepihe. Postoje novi eko-frendli tepisi koji se recikliraju bez nadoknade. Kreirani su raznovrsni, luksuzni i obnovljivi tepisi.

Eko tepih
Ovi pločasti kvadrati su napravljeni od tepiha i mogu se postaviti od zida do zida ili se mogu postaviti na zabavan način i time oplemeniti prostor, ideje su beskonačne. Tepih je kreiran da ima što je manji mogući uticaj na okolinu i ispunjava sve eko standarde, a najbolje od svega je što može da se reciklira.
Drugi odlični eko-frendli podovi uključuju proizvode od bambusa, plute, gume i kokosovog drveta.

Pod od vinskih buradi

Kako ova vrsta poda zahteva da se od starih vinskih buradi naprave korisni delovi za novi pod, potrebno je određeno vreme, ali je rezultat intrigantan, stilski, neverovatan i pruža toplinu dobrog crvenog vina.

Drveni pod Drveni pod od vinskih buradi

Ipak proizvođači ovakvih podova su retki pa bi se trebalo potruditi oko pronalaska pravog. Ova podna opcija ispunjava kako stilske tako i ekološke zahteve, luksuzna je i odličan izbor za 2013.godinu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije