Tepisi upečatljivog dizajna koji oživljavaju dom

by | November 18, 2013
Tepisi upečatljivog dizajna

Ako želite da promenite izgled vaše sobe, zaboravite na jednobojne itisone i učinite prostor dinamičnim pomoću tepiha upečatljivog dizajna i smelog izraza.

Kvalitetan tepih, zanimljivog dizajna, uneće toplinu u prostor, a pri tome on ne mora biti luksuzan i skup da bi delovao efektno.

Eklektične tepih pločice

Jedan od najlakših načina da unesete promenu u prostor jeste da stari tepih zamenite tepihom u obliku pločica, poput ovog na fotografiji.

Tepih pločice su veoma praktične, jer se jednostavno postavljaju i često nisu previše skupe. Sobi daju eklektičan izgled, koji možete postići mešavinom pločica različitih šara u pačvork stilu.

Eklektične tepih pločice

Mozaičke šare

Tepisi sa mozaičkim šarama idealni su za prostorije sa odvojenim zonama koje biste želeli nekako da povežete, odnosno za krivudava stepeništa i hodnike.

Odlični su za povezivanje različitih oblasti u prostoru nepravilnog oblika, ali velika, prostrana soba sa ovakvim tepihom može izgledati pretrpano.

Mozaičke šare

Zvezde i pruge

Prugasti tepisi u odgovarajućoj nijansi mogu vam pomoći da postignete koherentnost između elemenata različitih boja u prostoriji.

Ako se boja zidova ne uklapa sa nijansama garnitura za sedenje, prugasti tepih će doprineti da postignete sklad, dok će šare u obliku zvezda sobi dati dozu nestašluka.

Tepih sa zvezdama Tepih na štrafte

Ispiracija iz prirode

Ne ignorišite svoj “životinjski instinkt” kada je reč o tepisima.

Tepisi od veštačke kože na podu male sobe ili radnog kabineta sa dizajnom inspirisanim faunom ukazaće na avanturističku crtu vaše ličnosti.

Ispiracija iz prirode

Živopisne šare

Tepih upečatljivog dizajna odlikuje se kontrastom boja i cik-cak šarama koje deluju kao da ste ih nacrtali markerom.

Ovakvi tepisi najbolje izgledaju u dnevnim boravcima modernih stanova ili u tinejdžerskim sobama.

Živopisne šare Cik-cak šara

Bez definisanih ivica

Najčešće na podovima domova možemo videti tepihe pravilnog oblika, jasnih ivica ili pak itisone.

Ovo je sjajan predlog kako da na neuobičajeni način povežete tepih sa ukupnom količinom prostora, sa fokusom na centralni deo sobe.

Bez definisanih ivica

Izvor: homedit.com