Dekorativni metalni paravan

by | 25 maja, 2018
Dekorativni metalni paravan

Foscari je komad metalnog paravana koji je inspiraciju pronašao u renesansnim detaljima garderobe koju su nosili venecijanski velikodostojnici.

Albino Celato je reintrepetirao ove istorijske detalje i dao nam Foscari, savremeni paravan od poliranog nerđajućeg čelika i lista metala sa poliranim crnim ili obojenim finišom.

Dok ovi klasični detalji potiču još iz renesanse, dezen se pojavljivao tokom moderne istorije u nameštaju i modi, a ova verzija je polednja i možda najbolja reinterpretacija. Oštre linije metala dozvoljavaju da se prikažu fantastične senke kada kroz njih prolazi svetlo, a reflektujuća površina metala stvara fantastično ogledalo na kojem se vide predmeti koji se nalaze u blizini.

Dekorativni metalni paravan slika2

Svaki komad metala se sastoji od jednog kopleta detalja i spojen je na četri mesta za okolne metalne komade pomoću S kukica. Rupe koje se spajaju S kukicama su strateški postavljene kako bi postale deo sveošte slike kada se ostave izložene. Ova pametna postavka rupica ima i funkciju u dizajnu jer ostavlja mogućnost nadogradnje.

POGLEDAJTE I… Metalni bar napravljen od stare mašine za pravljenje sijalica

Dekorativni metalni paravan slika3

Silueta detalja je intrigantna i uzbudljiva. Samo jedan deo metala je odličan dodatak praznom prostoru, a celokupan paravan je nešto zaista fantastično. Bilo pozitivni oblik ploča ili negativni oblik senke koja nastaje, Foscari je savršen izbor za bilo koji klasični ili savremeni enterijer.

Izvor: trendir.com

OSTATAK TEKSTA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.