Debela zavesa
19.09.2013 Prozori&Vrata

Prednosti i mane debelih zavesa

Postoje razne prednosti i mane kod korišćenja debelih zavesa, a neki od njih će zavisiti od klime u kojoj se živi kao i ličnim potrebama. Zavese koje su prilično debele mogu pomoći pri zadržavanju sunčeve svetlosti da ne prodre u sobu. 

Ponekad se nazivaju i zavese za zamračivanje. Debele zavese su dizajnirane kako bi se okačile iznad prozora, a prave se od prilično teške tkanine ili materijala.

Jedna od glavnih prednosti debelih zavesa je da sprečavaju prodiranje sunčevog svetla od ulaska u sobu kroz prozore koje oni pokrivaju.

Ovo je idealno za prostorije koje imaju televizor ili slične uređaje, na mestima u kojima bi se lako stvorio odraz na ekranu.
Braon debela zavesa

U nekim sobama, u kojima se stvaraju tamniji uslovi debele zavese su jasno prednost, iako u drugim situacijama mogu biti nedostatak.

Neki ljudi više vole zavese koje blokiraju samo deo svetlosti kako bi im soba bila dobro osvetljena, tako da ove zavese koje su predebele verovatno bi blokirale previše svetla.

Upotreba takvih debelih zavesa takođe može zahtevati da se drugi oblici svetlosti koriste češće, što bi potencijalno moglo povećati troškove struje.

Jedna od glavnih prednosti debelih zavesa je sposobnost u održavanju udobne temperature u prostoriji. Koliko to dobro rade u velikoj meri zavisi od drugih faktora.

U principu, zavese su obično bolje kada pokušavate da održite topliju temperaturu sobe u odnosu na spoljašnje hladnije okolnosti, nego kada pokušate da sačuvate svežinu u sobi kada je napolju vruć dan.

Krem debela zavesa Ljubicasta debela zavesa

Klima u prostoriji obično će doći u dodir sa staklom prozora, koji onda utiče na temperaturu vazduha. Vrući prozori i sunčeva svetlost koja ulazi kroz takve prozore obično će zagrejati sobu bez obzira na zavese.

Sprečavanje sunčeve svetlosti koja dolazi kroz prozore, delotvornije je sprečiti uz pomoć spoljne rolete ili obloge.

Zavese se koriste kako bi hladan zrak ostao napolju, međutim, treba imati zastor na vrhu zavese.

Bez zastora, termalni prenos će privući topli vazduh prema dole sa vrha sobe u prostor između prozora i zavese, hladeći vazduh i time će poništiti velik deo topline koju pružaju zavese.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije