03.11.2015 Preporuka

BEOGRADSKI SAJAM NAMEŠTAJA – SADA: DIZAJN / TRADICIJA / INOVACIJA

Za ljubitelje novih trendova u svetu dizajna, inovativnih rešenja i modela nameštaja svih vrsta i namena, kao i savremenog koncepta rasvete i asesoara za uređenje i opremanje prostora, ultimativni događaj godine je Međunarodni beogradski Sajam nameštaja. Od 10. do 15. novembra 2015. godine na Beogradskom sajmu uz brojna kreativna i programska osveženja, događaj će predstaviti kompletnu produkciju domaćih proizvođača nameštaja kao i uglednih kompanija iz regiona i sveta.

bgff_ego_930x250 b

Najznačajniji sajamski događaj za učesnike industrije nameštaja u regionu jugoistočne Evrope, svake godine poseti oko 50 000 ljudi. Sajam predstavlja jedinstvenu prilikua da se na jednom mestu sagledaju svi aspekti savremenog dizajna, a kreativna industrija predstavi kao okosnica razvoja jednog društva. Uz prepoznavanje značaja kulturološkog aspekta u doživljaju i poimanju enterijera, Sajam nameštaja je ove godine programski jače implementirao dizajnerska dostignuća u jednu od važnih grana privrede.Programski naglasak na dizajnerski segment predstavljapozitivan zaokret u konceptualnom i organizacionom smislu i obeležiće ovogodišnji najvažniji promotivni događaj za sve učesnike industrije nameštaja u regionu jugoistočne Evrope, drvne industrije, ali i oblasti dizajna i arhitekture. Među dizajn orjentisanim kompanijama koje će izlagati u hali 3 su: Prostoria, Hookl und Stool, Artisan, Lina Furniture, Extraform, Feydom, Chigo Contract, Boreal, Textum / Lay-Z, Catra Home, Shamliza

bgff_2015_300x600 b

Atrakciju u ponudi predstavlja Herman Miller, američki proizvođač i čuveno ime u industriji nameštaja, najpoželjnije u poslovnom prostoru, sa revolucionarnim rešenjima u domenu kancelarijskih fotelja, stolica i stolova.

Najuspešniji dizajneri i umetnici iz čitavog regiona predstaviće se na “Izložbi mladih dizajnera” koja će, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, imati tendenciju otvaranja novih mogućnosti i biti i referenca za kontakt i buduću saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

Ideje za svaku prostoriju, nameštaj svih vrsta i namena, različiti stilovi, ali i izuzetni zahtevi za izradu unikatnih dizajniranih predmeta, preko klasičnih komada, do luksuznog nameštaja, uz raznolikost boja i hi-tech materijala, čine najnoviju produkciju svih učesnika na sajmu. Sadržaj ponude upotpunjuje Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije koji će se paralelno odvijati u halama 5 i 11 i prikazatibogat asortiman proizvoda za izradu i finalnu obradu proizvoda od drveta.

kockasta

bgff_2015_300x250 bbgff_2015_300x250 b bgff_2015_300x250 b

Potvrdu novom konceptu daje povratak velikih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja (Simpo Vranje, Forma Ideale, Vitorog, Natuzzi…) i, prvi put, priključivanje nekoliko renomiranih svetskih brendova (Ikea).

Najznačajniju novinu na biznis planu ove godine predstvlja uvođenje Hosted buyer programa i jačanje poslovne posete. Sa ciljem podsticaja privrede i izvoza proizvoda na nova tržišta, Beogradski sajam organizuje dolazak i posetu kupaca iz celog sveta i direktan kontakt sa domaćim proizvođačima nameštaja iz regiona.

Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžane tokom sajma, dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Sajma nameštaja 2015. http://bff.talkb2b.net/

Ukupnoj slici o manifestaciji kao multimedijalnom događaju doprineće sadržajan prateći program koji uključuje: prezentacije, konferencije, predavanja…

Kao potvrdu najboljim proizvodima sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja, od ove godine tim internacionalnih eksperata dodeljivaće redizajniranu prestižnu nagradu Zlatni ključ.

Najsavremenija rešenja, estetska, ekonomična i praktična, otvoriće nove mogućnosti za uređenje životnog i radnog prostora i pokazati na koji način se razvijaju progresivne industrije: nameštaja, drvna industrija i industrija dizajna.

Više informacija o beogradskom Sajmu nameštaja 2015 na www.sajamnameštaja.rs

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije