21.06.2018 Preporuka

Kraj izazova sanacije kupatila – TESY Vam štedi živce, vreme i novac

 

Da li će se uklopiti u mesto sa kojim raspolažemo? Da li se može ugraditi horizontalno umesto vertikalno za optimizaciju prostora? Da li je bojler odgovarajuće zapremine, neophodne za maksimalno pokrivanje vaših potreba – uvek imati toplu vodu na raspolaganju, nisku potrošnju struje i biti finansijski povoljan?

Zvuči poznato, zar ne?!

Da, zaista! Ponekad se izbor bojlera može pretvoriti u veoma komplikovanu jednačinu sa nekoliko nepoznatih.

Bugarska kompanija TESY daje odgovor čak i na pitanja koja ne zamišljate da sebi postavite, kada razmišljate o popravci kupatila ili zameni starog bojlera. Raznovrstnost i prednosti proizvoda kompanije potvrđeni su nagradom časopisa Forbes za 2017. godinu – prvim mestom u kategoriji „Kvalitet robe“.

Serija ModEco i energetska efikasnost

Energetska efikasnost je tema koja postaje sve važnija i od značaja je za dnevni red našeg društva, jer to znači ne samo komfor u našoj kući i niže troškove za struju, već predstavlja veliku ideju održivog razvoja i bolje i sigurnije budućnosti naše planete. Upravo to je uzrok da u poslednje vreme sve više ljudi, kad traže kućne uređaje, da se uporedo sa cenom, dizajnom i tehničkim karakteristikama, zanimaju i klasom еnergetske efikasnosti i potrošnjom, koju bi on imao.

Nešto što je bitno i što moramo znati, jeste to da uređaji koji su dostupni na tržištu, obavezno moraju imati oznaku energetske efikasnosti i informaciju o vrednostima parametara vezanih za energetsku efikasnost.

Energetska klasa električnog bojlera i bojlera sa indirektnim zagrevanjem se obeležava latinskim slovima od „А“ do “D”. Trenutno najviša klasa kod bojlera je: u slučaju malih od 5-30 litara – klasa А, kod bojlera od 35-100 litara – klasa B, a minimalna dozvoljena klasa za prodaju u EU je klasa С. Kod bojera sa zapremninom većom od 100 litara normalna klasa energetske efikasnosti je „C“, koja je isto i minimalna.

Modeco Ceramic i Modeco Cloud su bojleri u najvišoj energetskoj klasi u svojim kategorijama 80 i 100 litara, koji su najčešće traženi kao standard. Modeco Cloud, koji je bio predstavljen na tržištu u proleće 2017. godine, je lider među bojlerima koje proizvodi TESY i konkurentne kompanije. Ovo je prvi električni bojler u Evropi, koji može biti upravljan daljinski mobilnim uređajem – računarom, smarfonom ili tabletom. Uporedo sa implementacijom inovativnih tehnoloških rešenja, ModecoCloud je takođe i ekonomičan jer uključuje sve proizvodne inovacije, koje je godinama kreirala kompanija TESY, a da je među njima i tehnologija INSUTECH Plus za ravnomernu raspodelu izolacije i patentirano rešenje PISTON Effect za posebnu konstrukciju mlaznice.

Veliki uspeh R&D odeljenja (Research and Development ili odeljenje za stručna istraživanja i razvoj) kompanje TESY je razrađivanje bojlera velike zapremine (80 i 100 litara), koji su po povoljnijoj ceni ali istovremeno moraju biti u energetskoj klasi B.

Dosadašnja praksa svih proizvođača je pokazivala da se klasa B u bojlerima velike zapremine postiže uglavnom integracijom elektronskog upravljanja ili izuzetno debelom izolacijom. Zbog toga je predstavljanje na tržištu Modeco Ceramic Class B sa mehaničkim upravljanjem ponos companije TESY. Ovo je jedan od prvih uređaja klase B sa mehaničkim upravljanjem u Evropi koji pruža potrošačima mogućnost posedovanja bojlera najviše energetske klase po povoljnijoj ceni.

Serija BiLight

Serija BiLight je najpopularnija serija bojlera TESY, koja je i najpoznatija potrošačima. Bojleri iz ove serije razvijeni su u skladu sa najvišim evropskim standardima bezbednosti i zahtevima kvaliteta. Oni raspolažu nizom tehnoloških prednosti među kojima je i već pomenuto patentirano rešenje PISTON Effect.

Viša energetska efikasnost prilikom funkcionisanja proizvoda BiLight se obezbeđuje uklanjanjem termalne veze između kazana vode i ploče za montažu.

Serija BiLight predlaže korisnicima različite modifikacije bojlera u skladu sa specifičnostima kupatila. U njih spadaju:

BiLight Slim – vertikalni modeli serije BiLight Slim, sa svojim prečnikom od 38 cm, pogodni su za ugradnju u uskim prostorima.

BiLight horizontalan – horizontalni modeli obezbeđuju više prostora u prostoriji i omogućavaju ugradnju u niše i iznad vrata.

BiLight sa visoko efikasnom serpentinom – raspolažu sa ugrađenim izmenjivačem toplote visoke efikasnosti (serpentina povećane snage) i predstavljaju racionalno rešenje za povezivanje uređaja sa centralnim ili drugim sistemom grejanja. Model dozvoljava korišćenje alternativnih izvora toplotne energije poput solarnih sistema, peletnih ili gasnih kotlova i slično.

Serija Anticalc

Vertikalni električni bojleri serije Anticalc su razvijeni za besprekoran, dugoročan i pouzdan rad u regionima sa čvrstom vodom. Opremljeni su suvim grejačem – rešenjem za savlađivanje čvrste vode.

U Srbiji regioni sa čvrstom vodom su: Beograd, Šabac, Novi Sad i Valjevo.

Bojleri male zapremine

BiLight Compact i Compact iznad i ispod umivaonikaМodeli male zapremine i kompaktnih dimenzija, bojleri iz serije Compact su pogodni za ugradnju u malim i uskim prostorima u blizini tačke korištćenja vruće vode za domaćinstvo. U zavisnosti od organizacije prostora i izvedenih instalacija, ovi uređaji mogu biti ugrađeni ispod ili iznad baterije za mešanje.

Protočni bojleri

Protočni bojleri brenda TESY obezbeđuju toplu vodu u neograničenom obimu i raspolažu ugrađenom tehnologijom za optimalnu i stalnu temperaturu vode. Opremljeni su baterijom za mešanje ili tuš glavom, u zavisnosti od primene, a model se može koristiti za veći broj uglova potrošnje, pruža mogućnost montaže na 360 stepeni

www.tesy.rs
još iz kategorije