Sika
31.12.2014 Shopping

Hidroizolacija za podrume bez vlage

Podrumske prostorije mogu biti savršene za različite primene, ali kod njih poseban izazov predstavlja vlaga. Najčešće se radi o takozvanoj kapilarnoj vlagi.

Ona nastaje jer su strukture konstruktivnih građevinskih materijala, cigle, kamena i betona porozne, te se kroz mikro pore u njihovoj strukturi apsorbuje i podiže vlaga iz okolnog zemljišta. Ova pojava se redovno događa u svim građevinama tradicionalne gradnje s podrumima iz perioda pre početka primene hidroizolacionih materijala.

Da biste se osećali sigurno u svim prostorijama vaše kuće ili stana, neophodno je obratiti pažnju na održavanje podruma i svih podzemnih građevinskih konstrukcija.

Svetski lider u rešenjima za hidroizolaciju, kompanija Sika, poseduje širok spektar inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda i hidroizolacionih sistema koji produžavaju vek trajanja objekata. Jednostavno rečeno, Sika proizvodi pružaju udobniji život!

Pored naprednih sistema koji se odnose na nove objekte, sa Sika materijalima mogu se uspešno sanirati i stari objekti. U slučaju prodora vode usled lokalnih oštećenja hidroizolacionog sistema, potrebno je izvršiti odgovarajuće popravke radi zaptivanja površina koje propuštaju.

Svetski lider u rešenjima za hidroizolaciju, kompanija Sika, poseduje širok spektar inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda i hidroizolacionih sistema

Svetski lider u rešenjima za hidroizolaciju, kompanija Sika, poseduje širok spektar inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda i hidroizolacionih sistema

Često se ovo može izvesti samo putem injektiranja, zbog neadekvatnog pristupa samom hidroizolacionom sistemu u podrumskim prostorijama.

Jedno od najsavremenijih hidroizolacionih rešenja za podzemene delove objekta je Sika Proof sistem. Ovi sistemi vodonepropusnih, potpuno lepljenih i izuzetno elastičnih membrana na bazi fleksibilnog poliolefina (FPO) mogu trajno sprečiti bilo kakvo bočno podlivanje vode između hidroizolacije i strukturnog betona, u slučaju lokalnih oštećenja ispod temeljne ploče.

Ovaj sistem je jednostavan i lak za primenu, zahvaljujući brzoj i bezbednoj ugradnji na licu mesta.

Sika nudi i sisteme koji sprečavaju uticaj vlažne zemlje i curenje vode na spoljašne površine sa svojstvima premošćivanja pukotina. Oni su u vidu Sika vodonepropusnog maltera i premaza, koji se nanose na podlogu ispod betona ili spoljašnje zidove.

Uz Sika hidroizolacione proizvode i sisteme, podrum je potpuno siguran a onda je i siguran i ceo dom!
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije