Samsung GALAXY Note 10.1 donosi vrhunsku produktivnost i lepotu

by | September 5, 2013
Galaxy Note 10.1

Berlin, 4. septembar 2013 – Kompanija Samsung Electronics, vodeći svetski proizvođač u oblasti digitalnih medija i tehnologija konvergencije, danas je predstavila GALAXY Note 10.1, izdanje za 2014, kao originalan pristup pronalaženju ravnoteže između produktivnosti, moćnih opcija za kreiranje i korišćenje sadržaja koji nudi jedan prenosiv tablet uređaj.
Opremljen WQXGA Super clear LCD tehnologijom (sa rezolucijom od 2560×1600) u neverovatnom ekranu od 10 inča, procesorom sa osam jezgara od 1,9 GHz (za verziju samo za 3G/WiFi) i 3 GB RAM-a, GALAXY Note 10.1 jasno dokazuje Samsungovu lidersku poziciju u inovacijama, na taj način što donosi vrhunsku produktivnost dok istovremeno ostaje izrazito tanak i lagan.

“Novi GALAXY Note 10.1 je napredniji tablet uređaj od 10 inča, koji obezbeđuje najbolji doživljaj za gledanje sadržaja i rad na više zadataka istovremeno. On je najnoviji dokaz stalnih inovacija Samsung Mobile, koje prate interesovanja korisnika koja se neprestano menjaju,” izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik Divizije IT & mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) objedinjuje širok spektar funkcionalnosti koje će stalno iznova iznenađivati korisnike, kako oni budu postepeno shvatali koliko im on čini svakodnevni život lepšim i lakšim.“

Galaxy Note 10.1

Novi GALAXY Note 10.1 predstavlja nadogradnju na naprednu produktivnost i kreativnost bez premca koje je doneo originalni Samsung GALAXY Note 10.1. Uz omogućavanje produktivnosti, uređaj je ponovo dizajniran tako da sada ima elegantan, lagan, tanak okvir koji je i moderan i prenosiv.

Bogatije iskustvo gledanja sadržaja, unapređen rad na više zadataka istovremeno

Veliki, intenzivno osvetljeni i kristalno čist ekran donosi četiri puta veću gustinu piksela od originalnog GALAXY Note 10.1, čime omogućava vrhunski doživljaj gledanja sadržaja.

Stil magazina UX, omogućava korisnicima da organizuju svoje omiljene resurse u komandnu tablu koja se lako koristi, a potom i da lako pristupe sadržaju, čime im je omogućen elegantan doživljaj čitanja. Bez obzira da li gledaju video zapise ili čitaju časopise i e-knjige, novi GALAXY Note 10.1 omogućava konzumaciju sadržaja u koju je moguće uživeti se u potpunosti. Nove odlike dizajna, kao što je zadnji poklopac koji je topao i teksturisan na dodir, sa finim šavovima, daju osećaj elegancije i prefinjenosti.

Veličina ekrana ovog uređaja takođe omogućava poboljšan rad na više zadataka istovremeno. Sa aplikacijom Multi Window, korisnici će moći da pokrenu istu aplikaciju na više mesta i da koriste poboljšani S Pen da prevuku sadržaj iz jednog prozora u drugi. Prozor za S Pen, Pen Window, omogućava korisnicima da jednostavno nacrtaju prozor bilo kojih dimenzija na ekranu i da trenutno pristupe jedinstvenim ugrađenim aplikacijama kao što su YouTube ili digitron.

Poboljšana funkcionalnost S pen i S Note

Unapređeni S Pen koji dolazi sa GALAXY Note 10.1 ima poboljšan odziv, te donosi poboljšanu efikasnost u svakodnevnom radu i omogućava kreativniji unos sadržaja. Tablet takođe ima i nove odlike S Pen sa GALAXY Note 3, kao što su Action Memo, Scrapbook, Screen Write i S Finder. U kombinaciji sa većim ekranom tableta, ove poboljšane sposobnosti S Pen-a korisniku donose jedinstvene kreativne mogućnosti i prostor u kojem može da ih istražuje.

Sa novim mogućnostima funkcije Scrapbook, korisnici mogu lako da označe bilo koji interesantan sadržaj pomoću S Pen olovke i da ga organizuju u pojedinačne svaštare, čime prave arhivu sadržaja o kojima će diskutovati na sledećem poslovnom sadržaju, listu željenih komada garderobe ili projekat za renoviranje svog doma, ili spisak nekih sasvim ličnih omiljenih sadržaja.

S Note je unapređen intuitivnijim interfejsom koji je jednostavan za upotrebu. Korisnici će imati pristup i pojedinačnim beleškama i beležnicama, sa mogućnošću da koriste S Pen za ručno pisanje beleški. Sa aplikacijom za jednostavno skiciranje grafika Easy Chart, rukom nacrtani grafički prikazi podataka mogu momentalno da se transformišu u formalne grafike.

Ponuda sadržaja za unapređenu zabavu i kreativnost

Novi GALAXY Note 10.1 će takođe ponuditi mnogo uzbudljivog sadržaja od naših partnera, koji dopunjava zabavne, produktivne i kreativne mogućnosti ovog uređaja. Sa vrhunskim aplikacijama naših partnera i besplatnom članarinom i servisima, GALAXY Note 10.1 korisniku nudi sve što bi moglo da mu zatreba na jednom mestu. Samsung poklon paket sadržaja obuhvata i sadržaje od vodećih novinskih agencija, kao što su Bloomberg Businessweek+, The New York Times, zatim Autodesk Sketchbook za slikanje i crtanje za GALAXY, redizajniranu verziju društvene mreže Twitter koja je optimizovana za ovaj uređaj i još mnogo toga.

Galaxy Note 10.1

Uz to GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) će takođe obuhvatiti Samsung Apps “vidžet” koja će korisnike usmeravati ka dodatnim korisnim sadržajima koje im Samsung obezbeđuje. Ovaj vidžet će naći svoje mesto na početnoj radnoj površini i obuhvataće i deo “Special Offer for GALAXY”, jedinstvene sadržaje za korisnike koji će se razlikovati od zemlje do zemlje.

Samsung KNOX, sveobuhvatno obezbeđenje mobilnih uređaja za potrošače i preduzeća

Novi GALAXY Note 10.1 dolazi sa poboljšanom privatnošću i bezbednošću uređaja koje donosi Samsung KNOX funkcija. Korisnici mogu lako da aktiviraju Samsung KNOX, što im omogućava da pokreću i čuvaju aplikacije i podatke koji zahtevaju pojačanu bezbednost unutar zaštićenog okruženja za izvršenje programa koji se naziva “odeljak” (“container”, eng. posuda). Bezbednost u takvom okruženju ojačana je sistemskom zaštitom Samsung KNOX od malicioznih programa (“malware”) i presretačkih (“phishing”) napada, kao i od pokušaja provale (“hakovanja”) u fizičke uređaje, kada su uređaji ukradeni ili izgubljeni. Na primer, važne privatne fotografije ili video zapisi mogu da se čuvaju unutar takvog “odeljka” bez brige da će, zbog upada hakera, procuriti u javnost. Uz to, korisnici mogu da odaberu da čuvaju poslovne aplikacije i podatke kao što su poslovni i-mejlovi, kontakti i kalendari i da omoguće IT odeljenju svog preduzeća da upravlja takvim “odeljkom” putem EAS aplikacije (Exchange ActiveSync Server, Server za razmenu sa aktivnom sinhronizacijom). Ove funkcije čine GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) idealnim uređajem za BYOD (Bring-Your-Own-Device to work, ponesite sopstveni uređaj na posao).

GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) će biti dostupan u tri opcije za povezivanje: samo WiFi, WiFi i 3G, WiFi i LTE, dostupne u kombinacijama 16/32/64GB + Micro SD. Dostupan u dve boje, ugalj crna i klasična bela, GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) će se naći na tržištu širom sveta od trećeg kvartala 2013. godine.
GALAXY Note 10.1 (izdanje 2014.) će biti izložen na Samsungovom štandu #20 na sajmu IFA 2013, od 6. do 11. septembra. Svi detalji i slike proizvoda dostupni su na adresama www.samsungmobilepress.com i m.samsungmobilepress.com


Tags: