Šta kada jesen i zima, umesto praznika, donesu vlagu i buđ u vaš dom?

by | 1 decembra, 2022

Sezona kiša i snega je ugodna kada se posmatra iz topline doma. Međutim, kada se pojavi višak kondenzovane vlage ili curenje, od praznične idile nema ništa. Kada velike investicije i radovi nisu opcija, ipak postoje rešenja!

 

Život u vlažnom okruženju nije samo neprijatan, već predstavlja i ozbiljan zdravstveni rizik za sve ukućane, posebno za decu i starije osobe. Zato je jako važno da, čim primetite prve znakove vlage, reagujete i posvetite se što bržem rešavanju problema.

Obratite pažnju na znakove koji nepogrešivo odaju da u vašem domu postoji višak vlage:
– kada uđete u stan ili prostoriju, oseća se karakterističan miris buđi
– na zidu se pojavljuju tamne mrlje, ili malter na nekim mestima menja boju
– boja sa zidova, tapete, glet masa ili malter se „podižu“ ili ljušte.
– unutrašnji zidovi su izuzetno hladni na dodir
– na prozorima možete da vidite prekomernu kondenzaciju

Borba sa vlagom, kondenzacijom i buđi kao posledicom je moguća i bez velikih investicija uz pomoć efikasnih, svima dostupnih proizvoda iz Stop Kondenz linije koja nudi kompletan dijapazon rešenja za različite probleme izazvane viškom kondenzovane vlage u prostorijama.

Apsorber vlage bešumno i bez ikakvog utroška energije upija višak vlažnosti u vazduhu i preventivno čuva zdravlje ukućana od nastanka astmi i alergija. Dovoljno je snažan da eliminiše vlagu iz podrumskih prostorija koje nemaju dovoljnu ventilaciju, u vašim ormarima čuva odeću od neprijatnih mirisa, a elektronske uređaje od kvarova izazvanih vlagom.

Termopremaz za zidove efikasno sprečava da se na zidovima pojavi kondenzacija tako što čuva toplotu zida – površina zida koja je tretirana termopremazom je do čak 5 stepeni toplija od netretirane. Nanosi se brzo i jednostavno četkom, a nakon sušenja može da se prekreči standardnim disperzionim bojama na vodenoj bazi.

Kada se već pojavila buđ na zivovima, tu je SK Cleaner. Ovaj tečni preparat dezinfikuje i uklanja buđ sa zidova, prozora i vrata, pločica i svih ostalih površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom.

Flomaster za fuge je zadužen za perfektan izgled fuga vašeg kupatila i kuhinje kada niste spremni za radove i kompletnu zamenu pločica. Izuzetno jednostavan za upotrebu, prekriva sve nesavršenosti i mrlje na fugama koje nastaju kao posledica vlage.

A kad smo već kod kuhinje i kupatila, nikada nije bilo lakše promeniti boju pločica zahvaljujući Aqua Tile Color! Boja na vodenoj bazi se direktno nanosi na zidne keramičke pločice i porcelansku keramiku i osvežava izgled prostorije bez velikih troškova i radova.

Uz Lux Tile Color, vaše podne pločice će biti kao nove! Bez lupanja i troškova i za samo 24 časa možete da počnete da uživate u sasvim novom ambijentu u svom prostoru!

Ko do sada nije imao problem sa prokišnjavanjem, ne može da zamisli kolika je to muka. Wasserdicht, trajna i pouzdana zaptivna masa za krovove, čak i po kiši i mrazu, ima moć da zatvara pukotine i do 1 cm širine!

Uz proizvode iz Stop Kondenz linije, sada možete da uživate u zimskim praznicima bez brige!

 

promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.