Vaša kuća na vašem telefonu – Vip „ČuvarKuća“ za mirniji život

by | 30 oktobra, 2018

Zamislite da svojoj porodici možete da priuštite neupitnu bezbednost i udobnost dok ste na poslu ili putu. Sigurno se događalo da usled žurbe niste sigurni da li ste iskuljučili peglu ili zatvorili vrata. Od sada, sve te brige brišete na vašem smartfonu. Vip mobile je ponudio koncept ČuvarKuća koji omogućava da lako kontrolišete svoju pametnu kuću i automatizujete je prema potrebama.

Na vrhu liste prioriteta svih nas je sigurnost doma. Ovaj sistem omogućava da upravljate rasvetom, klimatizacijom i drugim aparatima, a da pritom sve možete da proverite u realnom vremenu. Takođe, možete biti mirni kada svoje najstarije i najmlađe ostavite same kod kuće, jer pritiskom na SOS daljisnki mogu da dopru do vas u hitnim slučajevima. ČuvarKuća nudi i senzore za dim koji čim detektuju signal šalju notifikaciju. U slučaju vremenskih nepogoda, kada niste sigurni da li ste zatvorili prozore, u svakom trenutku možete lako to proveriti.

Posebna prednost ovakvog sistema je energetska efikasanost, jer grejne i rashladne uređaje možete uključivati u skladu sa vremenom koje provodite kod kuće, što će doprineti smanjenju mesečnih računa. Na kraju, sistem kontrolišete preko aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS. Kompanija Vip mobile je prva na tržištu na ovaj način odgovorila na potrebe korisnika. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a u svakom momentu je moguće uvrstiti dodatne uređaje.