Pastelne boje u spavaćoj sobi: 7 sjajnih kombinacija

by | February 17, 2023
patelne boje u spavaćoj sobi

Pastelne boje nemaju jačinu primarnih boja, već imaju umirujući ton koji će vam dobro doći u spavaćoj sobi. Koje su pastelne boje u spavaćoj sobi prave za vas? 

Pastelne boje u spavaćoj sobi: Zašto su dobar izbor?

Pastelne boje u spavaćoj sobi mogu doneti hromatski karakter i održavati opuštajuću atmosferu. Takođe su odličan izbor ako želite da ojačate prirodnu svetlost. Međutim, pastelne boje se moraju uklapati sa vašim podom i vašim nameštajom, ali ne brinite. To neće biti teško. Ove boje se lako kombinuju, a daće vašoj spavaćoj boji nežni ton umirujuće atmosfere.

 

7 ideja za pastelne boje u spavaćoj sobi

 

Geometrijska dekoracija u pastelnim varijacijama

Pastelne boje u spavaćoj sobi mogu se jako lepo uklopiti u dekoraciji sa geometrijskim oblicima i dati vašoj spavaćoj sobi zanimljivu notu i sofisticiran izgled.

Pastelne boje i tapeta

Pastelne boje u kombinaciji sa tapetama mogu se savršeno uklopiti. Ukoliko niste ljubitelji hladnih boja, svakako ovu kombinaciju možete isprobati i sa toplijim nijansama i nećete pogrešiti.

Kombinacija toplih pastelnih boja

Ako volite tople boje, postoji način kako da ih iskoristite u svojoj spavaćoj sobi, a da to ne bude previše jako. Ne samo da će svetlost u vašoj prostoriji dobiti na jačini, već ćete stvoriti atmosferu punu pozitivne energije.

Kombinacija pastelno roze i pastelno zelene

Svejedno je da li će zid biti roze, a nameštaj sa zelenim nijansama, ili obrnuto. Ova kombinacija mami vedrinom i unosi spokoj u vašu spavaću sobu.

Neutralna pastelno bež i pastelno zelena

Tamnija nijansa pastelno zelene će naglasiti bež nijansu zida. Ukoliko u prostoriji imate dosta svetla i svetao pod, ova kombinacija će biti savršena za vas.

 

Jednostavni pastelni dekor

Jednostavno slaganje više pastelnih boja može učiniti vašu spavaću sobu posebnom i neodoljivom. Fokus na kombinaciji boja učiniće vašu spavaću sobu zanimljivom i prijatnom.

Pastelne boje u spavaćoj sobi: Upečatljivi detalji

Ako vam se pastelne boje uklapaju u spavaću sobu, ali su previše neutralne po vašem ukusu, uvek možete da dodate upečatljiv detalj koji će razbiti jednostavnost ovih boja. Na taj način ćete spavaćoj sobi dodati crtu vašeg karaktera.

U svakom slučaju, pastelne boje su odličan izbor za spavaću sobu. Možete da se igrate sa svim nijansama, a da stvorite utisak koji želite.


runna10/GettyImagesPlus