Siva boja u kupatilu: Kako da vaše kupatilo izgleda otmeno?

by | February 21, 2023
siva boja u kupatilu

Siva boja u kupatilu može da izgleda veoma otmeno i bezvremensko. Bez obzira da li želite da vam celo kupatilo bude u sivoj ili da to budu samo određeni delovi, siva boja može uneti dinamičnost. 

Siva boja u kupatilu: Kako da ne bude monotona?

Da biste izbegli monotoniju ne smete ostaviti sivu u istoj nijansi i bez detalja. Ako ostavite da sve bude jednolično, onda će sve utonuti u sivilo i delovaće kao beskonačan prostor. Siva boja u kupatilu može da dođe do izražaja na različite načine, samo morate da je dobro uklopite. Što i nije tako teško.

Siva boja u kupatilu: Kako da je ukombinujete?

Siva boja u kupatilu se može uklopiti kroz određene detalje, a mogu i celi zidovi da stvore utisak koji želite. Kombinacija koju možete da iskoristite najviše zavisi od veličine vašeg kupatila i stila u kom je napravljen. U svakom slučaju, postoji niz opcija kako to da uradite.

Ogledala i šare

Određeni detalji na tapetama ili zidu mogu da učine da vaše sivo kupatilo dobije zanimljiv ton. Takođe, ogledala mogu da budu veoma značajna. Jednostavna ogledala će utonuti u sivilo. Međutim, ako vaše ogledalo ima karakteristične detalje onda će mu to pomoći da se istakne.  Ako ogledalo namestite tako da se u njemu vise i šare zida, onda je to pun pogodak.

Siva sa plavim u kombinaciji

Za svetlo siva kupatila, tamnoplavi akcenti su odlični za balansiranje osvetljenosti. Tamno plava boja će svakako uneti eleganciju i osećaj spokoja u vaše kupatilo, dok će svetlo siva zbog osvetljenosti unositi vedrinu.

Različite nijanse sive

Različite nijanse sive će dati dubinu vašem prostoru. Zbog toga je ovo odličan izbor ako imate malo kupatilo. Poigrajte se sa detaljima na zidovima i podovima i vaše kupatilo će izgledati sjajno!

Topla siva boja u kupatilu

Siva boja ne mora da bude uvek hladna. Postoje nijanse sive koje su tople i koje mogu mnogo da doprinesu živosti u vašem kupatilu. Tople nijanse sive su idealne za kombinovanje sa ostalim svetlijim bojama.

Zlatni detalji će sjajno uklopiti

Zlatni detalji će dodati vašem kupatilu sofisticirani glamur. Ne samo što se ove dve boje odlično slažu, već će kontrast istovremeno istaći obe boje dajući osećaj sklada i harmonije.

Fokus na podnim pločicama

Ako volite minimalizam i zbog toga mislite da je siva boja u kupatilu pravi izbor za vas, onda možete da uradite i nešto suptilnije. Poigrajte se sa pločicama na podu i nijansama sive boje. Tako nećete izaći iz minimalističkog dizajna, a pločice će uneti vedrinu u kupatilu.

Bordo i crveno u kombinaciji sa sivom

Još jedna boja koja se slaže sa sivom, a daće vašem kupatilu luksuzni izgled je bordo nijansa. Ako vam je ovo previše tamna kombinacija, možete bordo nijansu da zamenite sa crvenom. To će razbiti monotoniju, ali ćete umesto luksuznog kupatila imati kupatilo puno pozitivne energije.

Dakle, siva boja u kupatilu itekako može da ga učini posebnim. Potrebno je samo malo hrabrosti i kreativnosti i vaše kupatilo će biti oaza opuštanja.


Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus