Trend boje za proleće i leto: Ove nijanse će učiniti vaš dom savršenim

Sve što nas okružuje utiče na naše raspoloženje, a tako je i sa bojama u našem domu.

by | May 24, 2023
Trend boje za proleće i leto

Ukoliko razmišljate o renoviranju ili jednostavno samo o krečenju, ovo su trend boje za proleće i leto koje će vas sigurno oduševiti.

Trend boje za proleće i leto:

Sve što nas okružuje utiče na naša osećanja i raspoloženje, tako je i sa bojama u našem domu.  Ovoga proleća i leta u trendu su boje koje imaju umirujući efekat i koje unose nežnu atmosferu u vaš dom.

Kontrasti u enterijeru: Korak do lepšeg doma

Boja kajsije

Boja nežne kajsije je jedna od najlepših letnjih nijansi. Ovaka enterijer odiše veselom i prijatnom atmosferom unoseći pozitivnu energiju. Osim toga, uz ovu boju lako možete ukombinovati i celokupni enterijer. Ukoliko prostorija ima više svetlosti, tim bolje.

Trend boje za proleće i leto: Boja mente

Smirujuća boja mente je još jedna nijansa koja je popularna ove sezone. Razlog tome je jer je ova pastelna boja sjajan izbor za one koje vole hladnije boje koje će učiniti njihov prostor elegantnim. Osim toga, zar vam ne deluje kao da ste ubacili i dozu prirodnog zelenila?

Boja lavande

Boja lavande već neko vreme ne izlazi iz mode. Razlog je vrlo jasan. Ova nijansa je veoma zanimljiva i unosi vedrinu u vaš prostor. Takođe je pogodna za kombinovanja sa raznim bojama, ali uvek možete da se odlučite i za lavanda sobu.

Trend boje za proleće i leto: Pepeljasto žuta

Žuta je jedna od najenergičnijih veselih boja. Međutim, da biste umirili njenu energiju, odlučite se za nežniju nijansu pepeljasto žute. Ova boja će otvoriti prostor i učiniti ga prozračnim.

Bež boja

Jedna od najidealnijih boja ze letnji period je i neutralna bež nijansa. Sa ovom bojom ne možete pogrešiti. Lako ćete je uklopiti i dati prostoru prozračnost i vedrinu.

Dakle, kao što vidite ovog leta su u trendu umirujuće i nežne boje. Ukoliko vam se ne dopadaju ove nijanse, poslužite se bilo kojom pastelnom bojom i nećete pogrešiti.


Snežana Vranić

wuttichaijangrab/GettyImagesPlus