Viva Magenta je boja 2023, a evo i kako je uključiti u dizajn enterijera, prema stručnjacima!

by | January 17, 2023
Viva magenta boja u domu

Viva magenta boja u domu može zvučati zastrašujuće, ali to je zaista daleko od istine. U nastavku otkrivamo kako uključiti boju 2023. u svoj enterijer

U svetu dizajna, jedan od vrhunskih oblika predviđanja dolazi na kraju godine u obliku Pantoneove boje godine. Od boje do jastuka, vladajuća nijansa postavlja ton (bukvalno) za nadolazeću godinu, a ako je nijansa 2023. nešto što treba da prođe, svet dizajna će biti zapaljen tamnocrvenom podlogom sa samo nagoveštajem vruće ružičaste. Sa imenom kao što je ‘Viva Magenta’, nije teško zamisliti živost i dramu koju možemo očekivati od ove godine, ali uključivanje tako smele nijanse u dom može izgledati pomalo zastrašujuće, posebno ako ste skloni držati sa neutralne palete.

Ali, uključivanje dubokih i smelih boja u dom ne mora da bude zastrašujuće i može biti efikasan način za stvaranje upečatljive žarišne tačke u bilo kojoj prostoriji. A kako to postići, otkrivamo vam u nastavku.

Viva magenta u domu

Postavite raspoloženje

Pre nego što se upustite u magenta temu sa dekorativnim zidom ili plišanim baršunastim salonom, razmislite o prirodi sobe koju planirate da preuredite. Važno je uzeti u obzir nameru prostora sa kojim radite. S obzirom na bogatstvo magenta nijanse, razmislite o atmosferi koju pokušavate da stvorite u prostoriji.

Različiti načini na koje koristite nijansu – bilo da je to sa mekim nameštajem ili umetničkim delima – daju prostoriju jedinstvenim karakterom, tako da se isplati razmišljati o ambijentu koji tražite.

Duboki magenta tonovi mogu da funkcionišu neprimetno u bilo kom prostoru i često mogu stvoriti osećaj topline i intimnosti u vašem domu, posebno u oblastima kao što su spavaća soba i dnevna soba.

Neka bude neutralno

Kada uključite upečatljivu boju poput magenta u svoju unutrašnju paletu, umetnost suzdržanosti je najvažnija. Vrući tonovi kao što je viva magenta zahtevaju prigušenu neutralnu nijansu da bi je ublažili. Smela magenta nijansa se divno slaže sa neutralnim bojama i belim. Ako se odlučite za istaknuti zid u boji, držite druge zidove sobe neutralnim sa sivobelom ili krem nijansom kako biste zadržali fokus na zidu sa elementima i osigurali da prostor održava osećaj prozračnosti.

Viva magenta u domu i slojevitost nijanse

Ako je farbanje celog zida u magenta boji prevelik korak ya vas, umesto toga idite na magenta dodatke. Možete da unesete male naznake ovih tonova u meke teksture i nameštaj ili umetnička dela. Pronalaženje dekorativnih delova u izboru Pantone-a za 2023. znači da možete isprobati nijansu u manjem obimu – savršeno za ljubitelje posvećenosti među nama. Pored toga, slojevitost sobe sa mekim nameštajem i dodacima u magenta i neutralnim bojama dodaje interes i teksturu sobi. Možete početi sa nanošenjem lepih varijacija ovih boja da dodate dubinu svom prostoru. Jastuci, vaze i ćebad su odlična mesta za početak.

Dramatično

Da je Pantoneova Viva Magenta osoba, kladimo se da bi bila prilično dramatična i zaista hrabra. Duboko bogatstvo nijansi čini ovu nijansu posebno veštim u stvaranju drame i raspoloženja u prostoriji. Da bi prostoriji dali poseban karakter, preporuka je da izaberete zid koji daje izjavu. Dodavanje u zid sa malim nagoveštajem dinamične nijanse, kao što je tamno bordo ili magenta, može dobro da funkcioniše kako bi se dodala mrlja boje. Ovo može dramatično promeniti osećaj u sobi i emotivnu vezu u prostoru. Smela magenta-crvena nijansa privlači mase svojim pozitivnim i živim kvalitetima — savršena boja koja simbolizuje dinamičnu promenu u vašem domu.


TonTectonix/iStock/Getty Images Plus via Getty Images