7 stvari koje treba da izbacite iz ormara za sretnu Novu godinu

by | December 28, 2022
7 stvari koje treba da izbacite iz ormara za sretnu Novu godinu

Spremanje stana pred Novu godinu uvek ima simbolično značenje – morate u novu fazu života da uđete rasterećeni.  Da bismo to uradili, oslobađamo se stvari koje mogu postati energetski balast.

Otpuštanje prošlosti je dragocena veština. Makar samo zato što uključuje oslobađanje prostora za nešto novo i važnije. A doček Nove godine je odlično vreme za odlučivanje o promenama. Čak i ako vam se čini da nemate šta da bacite, potražite ove stvari oko sebe – oslobodite se njih, videćete da će vam se život promeniti na bolje.

Nebitna odeća

Suknja koju ćete nositi kada konačno smršate; haljinu sa šljokicama u kojoj se nikada nećete usuditi da izađete (ali koju ste iz nekog razloga kupili na rasprodaji), odeća koja je neprijatna za nošenje.,,Slobodno se oslobodite svega u čemu se osećate neprijatno.

Odeća za posebnu priliku

To može biti odeća koja je savršena za tematsku zabavu (koju je malo verovatno da će neko organizovati) ili odeća koja više ne pristaje tako efektno vašoj figuri. Izdahnite, zatvorite oči i zauvek se rešite nepotrebnih stvari, ma koliko to bilo lepo i „posebno“. Ako ga niste nosili više od godinu dana, definitivno vam više nije potrebno.

“Izgubljena” odeća

Pogledajte najudaljenije police i izvucite sve ono što niste nosili poslednjih godinu dana ili na šta ste uopšte zaboravili . Sve ovo se može bezbedno dati drugima ili odneti u smeće – takva odeća više neće dobiti drugi život.

Traljave stvari

Sigurno u ormaru imate gomilu omiljenih stavri koja je već izgubila formu i postala nenosiva. Proverite svu svoju  garderobu i pobacajte ono što se pohabalo.

Strane stvari

Preporučuje se da Novu godinu dočekate bez dugova, a takođe da ne nosite i nemate u ormanu stvari koje su vam pozajmili prijatelji. Prvo, oni nose energiju prethodnih vlasnika, a ona možda nije uvek ružičasta i pozitivna. Drugo, iznajmljeni predmeti (uključujući odeću) će vas sprečiti da privučete finansijsko blagostanje u svoj život.

Loše uspomene

Ako neka stvar izazove negativna sećanja , nemojte žaliti i hrabro se oslobodite njenog prisustva. Predmeti sa gorkim tragom prošlosti samo će zatrovati energiju vašeg prostora i sprečiti vas da postanete srećniji u novoj godini.

Korišćene hulahopke i čarape

Ostavljamo ih da se nose ispod pantalona, pa nam nije problem ako su dotrajale.  Međutim, psiholozi primećuju da takve navike utiču na naše samopoštovanje. A ako želite da naučite kako da se zaista volite, nemojte biti lenji da nabavite nove hulahopke i komplet čarapa, a stare izbacite. Spolja, ništa se neće promeniti, ali samosvest će se podići na viši nivo.


Kostikova/GettyImagesPlus

Tags: