Forma Ideale – 50 sadnica kao poklon za zeleniji Beograd

by | December 21, 2022

Značaj zaštite životne sredine i pošumljavanja prepoznala je kompanija Forma Ideale, koja je zajedno sa građanima i svojim zaposlenima doprinela ozelenjivanju Beograda i podizanju svesti o važnosti održavanja sredine u kojoj živimo.

U gradskom parku „Ušće“, na Novom Beogradu, posađeno je 50 sadnica, obezbeđenih zahvaljujući građanima, koji su se tokom maja i juna ove godine priključili akciji “Klikni i zalij naše zajedničko drvo”. Za svaki klik na kanticu za zalivanje, Forma Ideale je donirala po 10 dinara za nabavku sadnica.

„Drago nam je da smo danas imali priliku da doprinesemo boljoj i lepšoj životnoj sredini, budući da je odgovornost prema njoj obaveza svakog građanina zemlje, pa tako i kompanije koja posluje u njenoj zajednici. Imajući u vidu važnost i značaj očuvanja prirode i zdravlja nas samih, kao i koliko drveće i zelene površine utiču na kvalitet vazduha, zaposleni u kompaniji Forma Ideale danas su  posadili 50 sadnica u parku „Ušće“.  Svesni smo činjenice koliko zelene površine utiču na kvalitet života ljudi u urbanim sredinama, prečišćavanje vazduha i poboljšanje zdravlja, a svakako nam je cilj da i narednih godina kroz slične akcije budemo pravi partner zajednici u kojoj živimo i radimo“, izjavio je Aleksandar Ružesković, direktor marketinga kompanije.

Forma Ideale kontinuirano sprovodi akcije ozelenjivanja parkova širom Srbije, u gradovima u kojima je prepoznata kao omiljeno mesto za kupovinu nameštaja za dom. Najveću pažnju i najpozitivniji efekat do sada izazvala je akcija sadnje „25 sadnica za 25 godina poslovanja“, sprovedena tokom 2020. i 2021. godine.