4 uobičajene greške pri izboru nameštaja – izbegnite ih

by | January 6, 2023
greške pri izboru nameštaja

Čak i ako se trudimo da nam enterijer bude savršen, ponekad smo skloni previdima koji mogu u potpunosti da pokvare funkcionalnost i udobnost

Svako se bar jednom suočio sa zadatkom da izabere nameštaj. Ako sledite nekoliko jednostavnih pravila  vaš životni prostor će biti i udobniji i prijatniji za oko. Hajde da analiziramo glavne greške u ovom procesu.

Greška #1: Nemate plan rasporeda nameštaja pre kupovine

Prva greška koju prave neiskusni vlasnici stanova je nepripremljenost planova i merenja. U međuvremenu, pre nego što odete u prodavnicu nameštaja, morate barem približno zamisliti šta i gde želite da postavite, da znate dimenzije prostora i lokaciju utičnica.

Članak se nastavlja posle reklama

Postoje posebni 3D programi u kojima svako može vizuelno modelirati budući enterijer. Možete kreirati, uvećavati, pomerati objekte da biste precizno prikazali situaciju, a istovremeno razmišljate o dizajnerskim rešenjima: bojama i nezaboravnim detaljima.

Greška #2. Zanemarujete funkcionalnost sobe

Spektakularna, ali ne funkcionalna dnevna soba odlična je samo kada primate goste. A šta ostaje onima koji u njoj provode većinu svog slobodnog vremena  – vama?

Pre svega, vodite računa o udobnosti sopstvene kuće: kupite police, udoban sto i sofu. Elementi dekora pomoći će vam da postignete željeni utisak u enterijeru.

Članak se nastavlja posle reklama

Greška #3. Zaboravljate na svrhu spavaće sobe

Krevet je glavni u ovoj prostoriji, a spavaću sobu ni u kom slučaju ne treba napuniti drugim masivnim komadima nameštaja. Spavaća soba je potrebna da biste u njoj spavali, a ostali predmeti bi trebalo da jezgrovito dopunjuju njenu pogodnost: noćni ormarići, komoda, toaletni sto.

Greška broj 4: Tehničke karakteristike kuhinje

Morate znati gde su utičnice i otvori za kanalizaciju, inače rizikujete da svoju kuhinju pretvorite u neudobnu prostoriju punu produžnih kablova. Lokacija svih fioka i unutrašnjih predmeta oko ploče za kuvanje, frižidera, sudopera – i ovo je važan detalj. Zapamtite da prvo treba kupiti frižider i pećnicu, a tek onda – kuhinjski set.

Članak se nastavlja posle reklama

Stan je mesto gde bi trebalo da bude prijatno, a sada možete najkompetentnije pristupiti njegovom punjenju.


H. Dunđerov

Dragon Images/GettyImagesPlus