Sivi drveni podovi u dizajnu enterijera i hladne kombinacije boja.

Sivi podovi od drveta i kombinacija boja sa hladnom sivom osnovom.

by | August 29, 2022
Sivi drveni podovi u dizajnu enterijera i hladne kombinacije boja.

Sivi podovi od drveta dolaze u mnogo varijanti – svetli i tamni, jednobojni, prugasti, a činjenica da različite vrste drveta variraju u nijansi, zrnu i šari čine ove podove zaista jedinstvenim.

Podovi od tvrdog drveta su bezvremenski klasik i doprinose prijatnoj atmosferi doma. Pored toga, savršeno se uklapaju u svaki stil dekoracije kuće. Ovi podovi imaju odlična izolaciona svojstva i stoga su pogodni i za podno grejanje. Sivi podovi od tvrdog drveta su u trendu, elegantni i odgovaraju svim kućnim nameštajem.

Sivi parketi – šarm sive boje i njenih brojnih nijansi

Sivi podovi od drveta stvaraju osećaj stabilnosti, mogu da oslobode stres i pritisak koji osećamo u našem užurbanom svakodnevnom životu. Siva boja je posebno u trendu u dizajnu enterijera i vidimo je kao boju zidova, boju sofe, boju kuhinjskog ormarića, itd.

Takvi podovi nisu samo rezervisani za savremeni ili minimalistički enterijer. Podjednako dobro izgledaju u rustikalnom, Shabbi chic ili industrijskom dekoru. Za razliku od crne, siva ne krade pažnju već stvara ravnotežu.

Siva je uvek IN!

Jedan od najčešćih problema sivih podova je da neki ljudi osećaju hladne nijanse sive boje. Međutim, siva dolazi u brojnim nijansama i nije problem odabrati nijansu koja odgovara vašem ličnom ukusu, bojama zidova i nameštaja i ukupnoj šemi boja enterijera. Štaviše, možete koristiti materijale poput jele, somota, vune koji će upotpuniti vaš sivi pod i dodati toplinu i teksturu dizajnu enterijera. Kada birate sivu mrlju za pod od tvrdog drveta, imajte na umu da tamne boje mogu vizuelno smanjiti životni prostor, dok svetle nijanse doprinose volumenu, tako da su svetle do srednje sive dobar izbor, posebno kada želite da soba izgleda prozračno, prostrano i elegantan.

Sivi drveni podovi u dizajnu enterijera i hladne kombinacije boja.

Photo by: Pexels Max-Vakhtbovych

Kako kombinovati sive drvene podove i druge boje

Najveća prednost sivih drvenih podova je što se mogu uspešno kombinovati sa gotovo bilo kojom drugom bojom i u zavisnosti od željenog efekta možete dodati tople nijanse za meku i intimnu atmosferu, hladnije tonove za formalnije prostorije, mekše nijanse sive koje izgledaju. elegantni i elegantni, svetli smeli akcenti živih boja kao što su crvena, žuta ili narandžasta koji izgledaju sjajno u savremenim kućnim dekorima. Siva boja je univerzalna i lako se prilagođava šemi boja koju ste odabrali za unutrašnjost svog doma. Bela, bež, krem, plava, žuta, ljubičasta, zelena – sve ove boje mogu se lepo kombinovati sa sivom. Dizajneri enterijera preporučuju da se biraju plavo-ljubičaste, plavo-sive, sivo-braon kombinacije, posebno u modernim enterijerima, sa nekoliko metalnih akcenata poput podne lampe, stolića, koji doprinose elegantnom izgledu celokupnog dizajna.

Dizajn enterijera: siva i bela

Main photo by Pexels. Max Vakhtbovych