LED rasveta: Detalj koji čini dom luksuznijim

by | May 19, 2023
LED rasveta: Detalj koji čini dom luksuznijim

Apsolutni hit u izradi nameštaja jeste integrisanje LED rasvete u same elemente. Ona postaje neizostavan deo svake kuhinje, dnevnog boravka, spavaće ili dečje sobe, kupatila…

LED RASVETA JE MUST HAVE

Iako je veoma dekorativna, posebno treba istaći njenu funkcionalnu ulogu jer, u zavisnosti od načina i mesta ugradnje, osvetljava radne površine, police, fioke ili unutrašnjost ormara. Svetleći nameštaj dobija novu dimenziju u enterijeru – deluje atraktivnije i ”lakše”, tako da ne opterećuje prostor.

LED rasveta: Koloritno u domu

Osim tipične bele svetlosti svetlosti, najnoviji trendovi uvode i druge poput plave, ljubičaste ili ružičaste. Iako će se nekima činiti da su ova rešenja rezervisana samo za one najhrabrije, reći ćemo samo da se rizik isplati, jer konačni efekti mogu nadmašiti vaša očekivanja. Ukoliko se odlučite za neku intenzivniju boju svetlosti, provucite taj isti kolor kao motiv i kroz druge detalje u prostoru. Na taj način stvorićete fluidnu poveznicu, koja će još više naglasiti odabranu boju svetlosti.

Članak se nastavlja posle reklama

LED rasveta u kuhinji

Primena LED rasvete u kuhinjama veoma je česta, pre svega zbog toga što je u ovoj prostoriji neophodno osvetljavanje radnih površina i unutrašnjosti samih elemenata, a pritom deluje i veoma dekorativno. Integrisanjem kuhinjskih elemenata i rasvete, prostorija deluje lepše i udobnije tako da se i proces pripreme hrane obavlja brže, lakše i jednostavnije.

Korak do lepše trpezarije

U estetskom smislu, trpezarija dobija novu dimenziju primenom ugradne LED rasvete u vitrinama ili komodama koje ispunjavaju ovaj prostor. Postavljanjem staklenog stola, koji može da reflektuje svetlost na okolne komade nameštaja, pojačavate svetlosne efekte. Trpezarija nije samo prostor za obedovanje već i za druženje i uživanje, a igra svetlosnim efektima učiniće je atraktivnijom.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrlo diskretan, ali elegantan i upečatljiv način primene LED rasvete, jeste onaj koji staklene police čini svetlećim. LED traka se postavlja na zid, to jest zadnji deo staklene police tako da načinom spajanja postaje nevidljiva. Svetlost prodire kroz staklenu ploču i čini da kompletna svetli. Nevidljivi izvor svetlosti i konačan efekt diskretne, ali atraktivne rasvete, poželjni su u komadima nameštaja koji u svom korpusu kao sastavni deo imaju staklo

Članak se nastavlja posle reklama

Kada govorimo o rasveti integrisanoj u nameštaj, mogućnosti su brojne – možete je postaviti unutar samih staklenih vitrina, u klub-sto, ali i ispod nameštaja. Posebni efekti ovakvog mobilijara dolaze do izražaja u večernjim satima.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvetljenje u kući: Da li su bolja topla ili hladna svetla?


Borjana Božić

Ilija Erceg/gettyimages