Skladištenje igračaka: Ideje za organizaciju dečje sobe za što manje nereda

by | December 23, 2022
Skladištenje igračaka

Skladištenje igračaka u dečjoj sobi roditeljima predstavlja pravu noćnu moru. Baš iz tog razloga odlučili smo da vam damo neke ideje kako da soba uvek izgleda uredno. 

Igraonice, dečije sobe i dečije spavaće sobe podjednako imaju osećaj magije koji se ne može naći ni u jednoj prostoriji vašeg doma. To mogu biti vesele igračke razbacane po podu, razigrana paleta koja prekriva zidove i dekor, ili želja za životom vaših mališana koja uvek ispunjava prostor—ali bez obzira na to, teško je ne nasmejati se kada kročite unutra.

S obzirom na to, ove sobe mogu brzo postati neuredne. Sa maštom koja radi brzinom od 100 na sat, potrebno vam je rešenje za skladištenje koje ćete i vi i vaša deca ceniti i koristiti. Srećom, opcije ovih dana su beskrajne. Možete imati sobu koja je prijatna za decu i zabavna, dok se istovremeno pridržavate stilova koje volite.

U nastavku ćete pronaći različite ideja za skladištenje i organizaciju igračaka koje će savršeno funkcionisati u prostorima za igru vaše dece. Recite “zbogom”, pretrpanom podu.

Skladištenje igračaka

Kamuflaža sa bojom

Prednosti lepe plavoplave komode kao što je ova su dvostruke. Ne samo da pruža blještavilo hladne boje u toplom, pjenušavom prostoru, već i neprozirna vrata sa ekranom drže plišane životinje skrivene i skrivene kada nisu u upotrebi. Kutija niže visine takođe čini najomiljenije mekane igračke dostupnim mališanima koji lutaju.

Ugrađeno skladište

Ugrađeno skladište nikada neće biti nešto zbog čega ćete žaliti, a police od poda do plafona su jedan od najboljih načina da se to primeni. Bezbedan set polica je siguran i elegantan izbor dizajna koji održava čist, spokojan osećaj vašeg rasadnika.

Misli izvan ogranka

Ako ste oduševljeni temom u bebinoj sobi, držite je se čak i za potrebe skladištenja. Ovo zabavno malo drvo služi kao dekor i fantastičan način da se plišane životinje drže uvučene i sklonjene s puta.

Ova vrsta podešavanja takođe čini zadovoljavajuće jednostavnom promenu vibracije prostora kada vam se to prohte.

Skladištenje igračaka u korpe

Još jedna fantastična stvar koju korpe donose na sto? Mogućnost uzemljenja prostora. Dečije sobe često sadrže glasne, svetle boje, fanki šare i živopisne dizajne, tako da set neutralnih korpi može biti odličan način da ublažite stvari i skrenete pažnju na to gde treba da idu igračke.

Korpe na niskim policama

Skladištenje prilagođeno deci ne bi trebalo da uzme u obzir samo boje i oblike koji se sviđaju vašim mališanima, već i koliko je lako pronaći njihovu imovinu. Ova soba je savršen primer prostora koji zadržava uzvišeni stil, ali je i dalje topao i privlačan za decu. Sve što njihova srca požele dostupno je na donjih osam polica — i takođe olakšava preuzimanje.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Ponekad skladištenje može biti malo neodoljivo: previše kutija, kanti, komoda i ormarića može biti gotovo nametljivo i oduzeti zabavnu atmosferu.

Da biste to sprečili, potražite prostor ispod kreveta ili iza spajalica u dečjoj spavaćoj sobi, na ovaj način nećete morati da pretrpavate prostor ili da kupujete nepotrebne dodatke ako vam nisu potrebni.

Kompromis za najbolje od oba sveta

Ako vam je potrebno više prostora za skladištenje ili nemate određenu sobu za igru, i dalje možete pronaći organizacioni metod koji vam je vizuelno prijatan, ali dostupan i lak za pronalaženje deci. Dve korpe se nalaze ispod ovog televizora, a nekoliko šik, ali prilagođenih deci vinjeta čine ovu situaciju u kojoj svi dobijaju za roditelje i njihove bebe.

Drvo u dečijoj sobi

 


FollowTheFlow/iStock/Getty Images Plus via Getty Images