Zašto su zaposleni oduševljeni kompanijom Google?

by | July 18, 2014
Radost rada za Google

Zaposleni u kompaniji Google otkrili su brojne prednosti koje im pruža rad ovde. Pogledajte koje su!

Posao u Google-u je jedna od najtraženijih pozicija u kompletnoj tehnološkoj industriji. Pored impresivnog radnog prostora, Google svojim zaposlenima daje i druge pogodnosti, prenosi Biznisinsajder.

Nekadašnji, ali i sadašnji zaposleni u Google-u na sajtu Quora otkrili su prednosti rada za ovu kompaniju.

Besplatna hrana i grickalice – Zaposleni u Google-u se izuzetno dobro hrane i kompanija im nudi zdrav i raznovrstan doručak, ručak, pa i večeru ukoliko rade do kasno i to potpuno besplatno. Tu su i brojni barovi sa sokovima i kafom širom kampusa.

Radost rada za Google slika 2

Radost rada za Google slika 2

Svakodnevno ste okruženi neverovatnim ljudima i misliocima – Kompanija je odlično mesto da se vide, čuju i upoznaju ljudi o kojima su mnogi samo čitali.

Okruženi smo pametnim i motivisanim ljudima koji stvaraju najbolju sredinu za učenje kojoj sam ikada bio izložen. Ne mislim samo na stručne razgovore, već je tu i rad sa neverovatnim kolegama – izjavio je jedan Googler.

Radost rada za Google slika 3

Radost rada za Google slika 3

Zaposleni imaju utisak da žive u budućnosti – Zbog toga što je Google jedna od vodećih tehnoloških kompanija na svetu, nije iznenađenje činjenica da su zaposleni konstantno izloženi novim tehnologijama.

Oni koriste brojne kompanijine proizvode kako bi završili svoje projekte i testiraju uređaje i softver koji još nije predstavljen javnosti.

Chrome je bio moj primarni brauzer pre nego što je bio najavljen. Koristio sam telefone, tablete i Chromebookove pre nego što su pušteni u prodaju. To je zabavno. Mogu da vidim kako će izgledati budućnost, i ako dam dobar utisak ili se još više angažujem, mogu i da oblikujem budućnost – tvrdi jedan od zaposlenih u Google-u.

Radost rada za Google slika 4

Radost rada za Google slika 4

Zaposleni u kampusu imaju besplatan prevoz do posla i kući – Iako su Google-ovi autobusi naišli na neodobravanje žitelja San Franciska, oni su i dalje neverovatan resurs za zaposlene.

Svi autobusi imaju WiFi, tako da zaposleni mogu da se opuste, ali i završe svoje poslovne obaveze pre nego što stignu kući.

Psi su dobrodošli – Svi zaposleni u Google-u mogu da dovedu svoje ljubimce na posao.

Nekadašnji zaposleni u Google-u tvrdi da je dovođenje njegovog psa na posao povećalo njegovu energiju, ali i energiju i radost drugih zaposlenih, pošto mu je pomoglo da upozna ljude koje inače nikada ne bi upoznao.

Radost rada za Google slika 5

Google se brine o generalnoj sreći i dobrostanju zaposlenih – Zaposleni mogu da daju “kredite za masažu” kolegama nakon dobro obavljenog posla. Ovi krediti mogu se iskoristiti za besplatnu jednočasovnu masažu.

Povredio sam se dok sam bio u SAD i morao sam da idem na tri operacije i druge preglede zbog čega nisam mogao da radim 5 meseci. Moj menadžer, kolege ali i cela kompanija pokazali su veliku empatiju i ohrabrili su me da se samo skoncentrišem na to da mi bude bolje. Kada sam se vratio na posao i dalje sam bio pod stresom ali je moj menadžer postavio ciljeve u skladu sa mojim stanjem što mi je pomoglo da se vrlo brzo uhodam i nastavim tamo gde sam stao – opisuje jedan zaposleni šta mu se desilo kada se povredio radeći za kompaniju.

Radost rada za Google slika 6

Radost rada za Google slika 6

Novi roditelji dobijaju pauzu koju zaslužuju – Normalno je da u SAD-u majke odsustvuju sa posla i do 6 nedelja nakon porođaja, ali u Google-u je druga priča. Novi očevi dobijaju 6 nedelja plaćenog odsustva, a mame 18 nedelja.

Google novim roditeljima čak daje i poseban bonus kako bi im pomogao sa novim troškovima. A kada se roditelji vrate na posao, postoje besplatna obdaništa za decu. Ovakav tretman novih roditelja u SAD-u je izuzetno redak.

Radost rada za Google slika 7

Radost rada za Google slika 7

Zaposleni imaju besplatne fitnes časove i ohrabruju se da se pridruže timskim sportovima

Volim da razmišljam pod tušem. Prilika da izađen napolje i džogiram pomaže mi da se fokusiram na posao i oslobodim stresa rada u kancelariji – tvrdi jedan zaposleni.

Pravilo 80/20 zaposlenima daje priliku za kreativnost – Ovo pravilo omogućava zaposlenima da 80 odsto vremena posvete svom primarnom poslu a 20 odsto mogu da provedu radeći na projektima u koje veruju i za koje misle da će pomoći kompaniji.

Radost rada za Google slika 8

Radost rada za Google slika 8

Zaposleni mogu da dobiju dodatne slobodne dane da se posvete svojim strastima – Pored odmora, Google zaposlenima nudi dodatne prilike da iskuse život van posla. Oni mogu da uzmu i do 3 meseca neplaćeno pod posebnim okolnostima.

Tokom tog perioda plaća im se zdravstveno, a slobodno vreme mogu koristiti kako bi radili za neprofitne organizacije, političke kampanje ili druge projekte orijentisane ka zajednici.

Izvor: Telegraf.rs