Svet budućnosti
16.07.2014 Promocija

Kako će izgledati svet za 10 godina?

Analitičari njujorške kompanije su napravili deset predviđanja, koja će se ostvariti u narednih 10 godina. Stručnjaci zaključuju da će se svetovi tehnologije i biologije drastično promeniti. 

Firma za procenu rizika, Tomson Rojters, objavila je deset predviđanja za 2025. godinu koji se baziraju na analizi naučnih patenata i literature. Izveštaj predviđa kako će se razviti nauka i tehnologija u narednoj deceniji.

U izveštaju analitičari navode da će sve biti digitalno: “Od najmanjih ličnih stvari do najvećih kontinenata, sve i svugde će biti digitalno povezano”.

OPADANJE DEMENCIJE

Svet budućnosti slika 2

Svet budućnosti slika 2

Više naučno-istraživačkih sredstava, to jest novca, biće uložena u proučavanje demencije i samim tim će se smanjiti broj obolelih.

SUNCE – IZVOR ENERGIJE

Svet budućnosti slika 3

Svet budućnosti slika 3

Naučnici predviđaju da će proces prikupljanja, prerade i čuvanja sunčeve energije biti znatno napredniji i efikasniji, i da će većina svetske populacije koristiti solarne izvore kao primarne.

SMANJENJE BROJA DIJABETIČARA

Svet budućnosti slika 4

Svet budućnosti slika 4

Ljudski genom će biti modifikovan i sprečavaće nastanak bolesti kao što je primarni dijabetes, a samim tim smanjiće se broj insulin-zavisnih bolesnika od dijabetesa.

NEĆE BITI NESTAŠICE HRANE

Svet budućnosti slika 5

Svet budućnosti slika 5

Zahvaljujući napretku i modernim tehnologijama u poljoprivredi, nedostatak hrane i promena cena namirnica postaće stvar prošlosti.

VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ

Svet budućnosti slika 6

Svet budućnosti slika 6

Lagane letelice i nove tehnologije baterija omogućiće prevoz vozila, na kopnu i u vazduhu. Postojaće mikro -komercijalni avioni, a dobijanje dozvole za pilote biće normalno za svakog pojedinca.

DIGITALNA ERA

Svet budućnosti slika 7

Svet budućnosti slika 7

Od automobila do kuća, koji reaguju na svaku vašu želju, do aparata koji “misle svojom glavom”, sve što nas okružuje biće digitalizovano.

PROIZVODI OD PLASTIKE SU PROŠLOST

Svet budućnosti slika 8

Svet budućnosti slika 8

Plastične kese, flaše i generalno proizvodi od plastike i naftnih prerađevina, biće zabranjeni. Biorazgradiva pakovanja na bazi celuloze će biti uobičajena norma.

BLAŽE NUSPOJAVE TOKOM LEČENJA

Svet budućnosti slika 9

Svet budućnosti slika 9

Razvoj lekova biće mnogo precizniji, a vezivaće specifične proteine i koristiti antitela da bi se smanjili efekti toksičnih hemikalija kod pacijenata koji se leče od raka.

MAPIRANJE DNK PO ROĐENJU

Svet budućnosti slika 10

Svet budućnosti slika 10

Evolucija nanotehnologije, zajedno sa rasprostranjenim tehnologijama “Velikih podataka” koji obuhvataju podatke o različitim ljudima, učiniće mapiranje DNK na rođenju standardnom procedurom. Preventivni lekarski pregledi biće obavezni jednom godišnje.

KVANTNO TELEPORTOVANJE

Svet budućnosti slika 11

Svet budućnosti slika 11

Iako do 2025. ljudi neće moći da se teleportuju kroz prostor, kvantna teleportacija postaće stvarnost i uobičajena pojava, što će omogućiti istraživanje “egzotičnih” oblika materije.

Izvor: Telegraf.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije