Samsung klima uređaj
10.12.2013 Shopping

Zašto koristiti klima uređaje tokom zimske sezone – Samsung

Iako smo dugo bili “ušuškani” lepim vremenom, zima je konačno pokazala svoje lice i donela hladno vreme protiv koga se jedino možemo boriti toplom obućom i odećom, ukoliko smo napolju i prijatnom toplotom u svojim domovina, kad prekoračimo prag kuće.

Veliki broj sugrađana je još početkom jeseni, verovatno nakon dugog razmišljanja i matematičkih proračuna, odlučio kako će se grejati ove zime, odnosno da li će koristiti drva, ugalj, gas ili struju kao energente.

Samsung klima uređaj slika2

Međutim, imajući u vidu da je za grejanje potrebno izdvojiti visoke sume novca, uvek aktuelno pitanje među potrošačima je kako uštedeti na grejanju i koje grejno telo je najbolje koristiti.

Sve veći broj građana, kako bi uštedeo, ali i iskoristio dobre efekte grejanja, koristi klima uređaje. Njihova ekonomičnost u poređenju sa drugim uređajima i mala potrošnja struje, čine ih jednim od najisplativijih rešenja.

Klima uređaji u proseku troše 1,2 kilovati struje, a daju 3,5 kWh toplotne energije, dok TA peći potroše onoliko struje koliko toplotne energije proizvedu. Uređaji najnovije generacije, kao što su Samsung inverter klime, mogu biti još bolji izbor jer troše oko 0,8-0,9 kilovati, a daju isti efekat toplote. Osim toga, ove klime mogu se koristiti za grejanje, a ne samo za dogrevanje prostorija. Njihov temperaturni opseg rada je između -15 (-20) i +50 stepeni, odnosno ova klima može da greje i kada je napolju -15 stepeni”, kaže Dušan Milovanović, rukovodilac odeljenja robe široke potrošnje u kompaniji Samsung Electronics.

Najprodavanije klime od 12.000btu, odnosno najbolji modeli sa Samsungovom smart inverter opcijom, mogu grejati prostoriju do 60 m2 i pri tome će potrošiti 970 kilovati struje, dok će kapacitet grejanja biti čak 4kWh.

Samsung klima uređaj slika3

Inverter klime su svakako najmanji potrošači struje i predstavljaju jedan od najjeftinijih izvora grejanja. Za razliku od običnih klima, Smart inverter kod njih omogućava da uz minimalnu potrošnju struje održavaju zadatu temperaturu u prostoriji. Kada je odabrana željena temperatura, kompresor će raditi maksimalnom brzinom kako bi u najkraćem roku postigao zadatu vrednost. Rezultat je 15 odsto brže hlađenje i 50 odsto brže grejanje.

Inverter tehnologija napravljena je tako da se rad motora prilagođava postignutoj temperaturi. Naime, inverter motor održava temperaturu kada detektuje temperaturnu razliku u prostoriji u odnosu na zadatu. To što se ne pali i ne gasi već uvek radi (za razliku od klasičnih klima koje rade punim kapacitetom), omogućava veliku uštedu energije.

Samsung klima uređaj slika4

Osim velikih ušteda energije koje nude, nove Samsung inverter klime, dodatno štede struju kroz funkciju Zero standby power. Uz ovu opciju, potrošnja struje smanjena je za 90 odsto čak i onda kada klima uređaj ne radi, a ipak je uključen u struju.

Osim opcija koje su kreirane sa fokusom na velike uštede energije, Samsung klima uređaji imaju sistem filtracije sa naprednim filterom i S-Plasma jonom, za dodatno pročišćavanje vazduha koji je već prošao kroz Full HD filter kako bi osigurao zdraviju i svežiju okolinu. S-Plasma jon neutralizuje sve biološki štetne čestice u vazduhu uključujući i bakterije koje ne zaustavlja fizička filtracija i pretvara ih u bezopasnu vodenu paru.

S-Plasma jon za pročišćavanje vazduha

Kako bi svojim potrošačima ponudila najbolja rešenja, kompanija Samsung je novim generacijama klima uređaja dodala i mogućnost pokretanja klime putem Wi-Fi-ja, preko mobilnog telefona. Ovo se čini posebno važnim kada zbog hladnoće žurimo što pre da se vratimo u topli dom, pa čak i onda kada nismo fizički u kući, uz pomoć ove opcije, stan možemo zagrejati pre nego što stignemo.

Ukoliko do sada niste izveli računicu, ili mislite da je vreme da uradite novu, klima uređaji kao grejno telo svakako zaslužuju da uđu u razmatranje, ako ne i u najuži izbor kao opcija za grejanje, zbog velike uštede energije i male potrošnje struje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije