Dečja soba: Jedna soba za dvoje dece

by | May 18, 2023
Dečja soba: Jedna soba za dvoje dece

Vrlo često se dešava da dvoje dece deli istu prostoriju. U tom slučaju, roditelji prostor treba racionalno da iskoristite, kako bi svojim mališanima omogućili mesto za učenje, igru i odmor. Pre nego što počnete da pravite planove, možda ne bi bilo loše da pogledate nekoliko naših predloga.

 

Soba za dvoje dece: Kreativnost na delu

Sav neophodan nameštaj pozicioniran je samo uz jedan zid tako da ima dovoljno prostora za igru i zabavu. Mesta za odlaganje stvari ima dovoljno – osim ormara tu si i fioke u stepeništu i kutija za odlaganje posteljine ispod donjeg kreveta. Prednost ovakvog rasporeda ogleda se u tome što nijedan veliki komad nameštaja ne zaklanja prozor koji je od poda do plafona, tako da ova prostorija ima dovoljno svetlosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Obezbeđena privatnost

Sjajan projekat rađen po meri prostora – na donjem nivou, prilaz krevetu izrađen je u obliku polukružnog ulaza, a gornji krevet ima dovoljno visoke strane tako da je svakom detetu obezbeđeno bar malo privatnosti dok čitaju ili se igraju na tabletu. Sve je izrađeno od prirodnog drveta, što je svakako najbolji materijal posebno za izradu dečjeg nameštaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Soba za dvoje dece: Multifunkcionalan prostor

Jednu veću prostoriju roditelji su podelili kliznim vratima tačno po sredini i uredili ih isto, samo u različitim bojama. Svako dete ima krevet na sprat, ispod kojeg se nalazi dovoljno ormara i fioka za odlaganje stvari, a ispod samog uzglavlja našlo se mesta i za omanji radni sto.

Članak se nastavlja posle reklama

Soba za dvoje dece: Svako na svoju stranu

Dobro osmišljen prostor koji dele dvoje dece može da izgleda i ovako – u prednjem delu prostorije su sa obe strane postavljeni klasični kreveti samci, dok je drugi deo prostorije, odvojen policama namenjen za rad u učenje. Police su inače čest izbor za podelu prostora, a otvoren model kao što je u ovoj sobi, dopušta priliv dnevnog svetla u deo koji je udaljen od prozora. Šareni tepih s geometrijskim motivom, posteri, slike i ostala dekoracija čine ambijent veoma dinamičnim i razigranim.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages