Dečji svet: Ideje za uređenje sobe za mališane

by | May 30, 2023
Dečji svet: Ideje za uređenje sobe za mališane

Dečji svet je prepun avantura, a ove ideje za uređenje prostora za mališane predstavljaju savršen poligon za njihovu igru. 

Dečji svet prepun avanture

Donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga za uređenje dečje sobe, znajući koliko deca uživaju u igri i imaju izražen avanturistički duh.

Dečiji svet: Kampovanje u sobi

Ako vaše mališane krasi avanturistički duh, mini-šator će sasvim sigurno biti njihov omiljen kutak za zabavu i maštanje o pustolovinama u prirodi. Uživaće u skrivanju i tajnom kutku čak i ukviru svoje sobe, a ako dodate udobnu prostirku i jastuke unutar šatora, on može postati omiljeno mesto za popodnevnu dremku.

Deca vole prirodu

Unesite dodir prirode u sobu svog deteta upotrebom bele, bež, bledozelene i svetlonarandžaste boje. Osim što čine prostor većim, ove boje se slažu sa gotovo svim ostalim, tako da prilikom kupovine nekog novog komada nameštaja, rasvete ili dekorativnog predmeta, ne morate da razmišljate o kombinaciji. Soba na fotografiji sjajan je primer kako detalji iz prirode, poput stabla, mogu da se uklope u enterijer.

Dečja soba: Jedna soba za dvoje dece

Dečji svet: Neutralne boje i zanimljivi zidovi

Priznaćete, nije uobičajeno da dečja soba bude ”okupana” neutralnim tonovima, ali upravo takve nijanse čine da se naši mališani osećaju spokojno i opušteno. Ipak, možete iskoristiti zidove kako biste napravili zanimljivu temu, i na određeni način edukovati dete. Nama se posebno dopala ova karta sveta, koja deluje vrlo dekorativno i zabavno u okviru sobe. A tu su i prepoznatljive životinje, karakteristične po svojim prebivalištem.

Za buduće gimnastičare

Primetili smo da je sastavni deo nameštaja dečje sobe postao mali poligon za igru, sa penjalicama, ljuljaškom i karikama za male gimnastičare. Deci će ovaj kutak biti posebno zanimljiv, a istovremeno će pozitivno uticati na njihov razvoj i fizičku aktivnost. Važno je samo ovaj deo prostorije učiniti bezbednim zbog četga preporučujemo tapacirane panele na zidovima, ako i mekanu podlogu u vidu strunjače na podu. Poslužiće i mekani tepih visokog flora, kao i mekani jastuci.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

 

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages