Predlozi za spavaću sobu vašeg tinejdžera

by | March 14, 2018
Dizajn tinejdžerske sobe

Tinejdžeri su i uvek su bili pomalo pobunjenici i drugačiji. Pod uticajem su muzike, glumaca i bilo kakve druge poznate ličnosti za koju odluče da je prate i kopiraju njen stil pa čak i neke poglede na svet. Ovo se svakako najpre može primetiti u dizajnu njihove sobe.

Uvek možete reći kakvi su, bilo da su dečaci ili devojčice u pitanju, jednostavnim pogledom u njihovu sobu, jer se oni obično u tom periodu izražavaju na način kako su dekorisali sobu.

Umetnička soba Ljubičasta soba

Članak se nastavlja posle reklama

Kada želite da kreirate sobu za tinejdžera jedna od stvari jeste da je nikako ne kreirate ni nalik na vašu spavaću sobu. Najbolje je da to ostavite njima, ali postoje i sitnice koje vam mogu pomoći pri ovom poslu.

Oni imaju drugačije shvatanje spavaće sobe od nas, za njih je to nešto više od pukog spavanja, za njih je to sigurna soba, utočište, mesto gde mogu biti ono što jesu.

Crvena soba Soba za devojčice

Članak se nastavlja posle reklama

Čak i kada pomislite da možete da shvatite njihove potrebe, verovatno je da ne možete. Zato je veoma važno da njih uključite u proces kreiranja, samim tim će vam biti i zahvalni.

Odabir teme je prvi korak. Pošto su fascinirani stvarnim modelima, njihova soba bi trebalo da bude dekorisana u stilu koji ti modeli promovišu. Ovo je veoma široka tema i može pokrivati sve od sporta, hobija, muzike pa do poznatih ličnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Radna soba Dečija soba

Drugi korak je odabir odgovarajuće boje. Morate biti otvoreni za sve mogućnosti, jer normalne boje ovde ne podležu pravilima. One treba da su jedinstvene i vedre, kao što su plava, žuta, roza ili zelena.

Članak se nastavlja posle reklama

Pošto tinejdžerima stvari brzo dosade, soba mora da ima dosta mesta za odlaganje stvari. Moraju da imaju prostor da ostave svoju odeću, obuću, instrumente, knjige, i druge sitnice.

Kreativna soba Dečija soba slika2

Članak se nastavlja posle reklama

Dosta prostora za skladištenje zahteva od vas da budete kreativni u korišćenju novih prostora za ovu namenu, kao što su prostori ispod kreveta ili ispod stepeništa.

Nameštaj u sobi je takođe bitan, on će učiniti da se stvori osećaj specijalnog i jednistvenog dizajna.

Devojčice obično žele prostor za šminkanje, odevanje i privatne odaje, za razliku od dečaka koji su jednostavniji.

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što treba da izbegavate jeste tradicionalan nameštaj i treba da probate da naručite nameštaj koji se posebno pravi i koji će odgovarati potrebama vašeg deteta.

Radna dečija soba Moderna dečija soba

Biće veoma teško uraditi ovo ali rezultat će biti veoma dobar i dugoročan. Ako uspete rešićete neke probleme i stvoriti bližu vezu sa vašom decom tako što ćete pokušati da ih razumete.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: homesthetics.net