Idealno rešenje za lični prostor vašeg školarca

by | September 18, 2020

Važnost postojanja „ličnog” prostora za decu i mlade je izuzetna, jer podsticajno utiče na psihološki i socijalni razvoj, a podržava i razvijanje sposobnosti postavljanja jasnih granica prema spoljašnjem svetu, koji često ume da bude uznemirujući, tvrde dečiji psiholozi.

Ono što je utešno, na samom početku, je činjenica da nije potrebno puno prostora da biste omogućili svom školarcu idealan kutak.

Kako bi radni kutak za školarce zadovoljio sve njihove potrebe, pre svega je važno obezbediti radni ili kompjuter sto, poput kompjuter stola LIBER, ali i stolicu, koja može biti kompjuter stolica, mada može biti i prilagođena trpezarijska stolica, čija je važna odlika čvrstina i stabilnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Bilo bi dobro ostaviti prostora i za policu, poput otvorene police MAURO. Police su izuzetno praktične za ovaj uzrast, koji i dalje poseže za plišanim drugarima i ostalim sitnicama, ali i knjigama.

Pored šarenih igračaka tu su i tapete veselih boja koje treba imati na umu kada je u pitanju kutak jednog mališana. Za decu su boje vrlo inspirativne, pa obratite pažnju i na dekorativne elemente koji unose dinamiku u prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada smo u sferi boja koje mališani obožavaju i kompjuter sto CT-1914, u crno-crvenom dezenu, idealan je za uklapanje u ovakav ambijent, jer ostavlja mogućnost kombinovanja i sa toplim i hladnim, ali i sa neutralnim bojama, a zabavi doprinose i platneni taburei CUBE, za slobodno vreme sa drugarima.

Članak se nastavlja posle reklama

Malo stariji školarci biće zaintrigirani dizajnom kompjuter stola CT-1720, idealnim za mlade sa stilom, jer njegova rustična tekstura daje poseban estetski doprinos ambijentu. Uz to ne nedostaje mu ni praktičnost, kojoj doprinose dodatne police za odlaganje, kao što je suptilno pozicionirana fioka za olovke i sitne predmete. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da razmislite i o ležaju na razvlačenje FANTASTICO PLUS, koji je pogodan za spavanje, ali je i praktičan komad, jer se sklapanjem ostavlja dovoljno slobodnog prostora za zabavu i slobodno vreme.

Članak se nastavlja posle reklama

Lični prostor školarca trebalo bi da bude dovoljno osvetljen kako bi dobra energija cirkulisala i uticala na njihove kreativne procese i buduće velike snove.

Ukoliko se još uvek niste odlučili za komad nameštaja koji vam je potreban za školarca, trenutak je upravo sada, dok su i popusti aktuelni.

Članak se nastavlja posle reklama

www.formaideale.rs