Ideje za dečju sobu: Učinite ovaj prostor zanimljivim

Dizajniranje dečje sobe može da bude zabavno i za vas.

by | May 16, 2023
Ideje za dečju sobu

Često se fokusiramo na prostore za odrasle i zaboravimo na dečju sobu. Međutim, ovaj prostor je jednako važan i treba mu posvetiti pažnju. Evo neke ideje za dečju sobu koje možete da uklopite u vaš prostor. 

Ideje za dečju sobu: Budite kreativni

Dečje sobe su često pretrpani više nego što bismo to voleli i stoga ne mogu biti elegantne poput ostalih prostorija u vašem domu. Međutim, i dečje sobe imaju svoj stil dizajniranja. Ukoliko budete kreativni, deca će vam sigurno biti zahvalna.

Ideje za dečju sobu: Interaktivna soba

Kada su deca u mlađem uzrastu, veoma je važno da prostor bude zanimljiv za njih. Jedna od ideja za interaktivnu sobu jeste da jedan zid posvetite njihovoj mašti. To može da bude zid sa talom od plute gde mogu kače šta žele ili zid na kojem mogu da crtaju. To je svakako nešto što će im biti zabavno, a u većini slučaja i edukativno.

Članak se nastavlja posle reklama

Zanimljive dečje tapete

Tapete mogu da mnogo učine za vaš atmosferu dečje sobe. Odaberite vesele boje i nešto što će im unositi pozitivnu energiju i želju za igrom i istraživanjem. To može biti i neki njihov omiljeni junak ili crtani ili jednostavno tapeta sa njihovim omiljenim životinjama.

Ideje za dečju sobu: Uključite i prostor za učenje

Pokušajte da napravite mesta i za prostor za učenje. Ukoliko cela soba odiše zabavom, onda bi prostor za učenje trebalo da bude malo izolovanije kako bi dete moglo da se skoncentriše. Ako nemate mesta da na neki način zagradite ovaj prostor, bar pokušajte da izmenite i uklopite neutralnije nijanse boja u ovaj deo za učenje. Neka to bude nešto što se deci sviđa da bi rado provodili vreme tamo.

Članak se nastavlja posle reklama

Napravite bajkoviti prostor

Ovo je sve popularniji tip dečjih soba u kome vi od sobe pravite bajku. Tačnije, ovo podrazumeva dizajniranje  dečje sobe u različitim stilovima. Napravite dvorac za princeze, šatore, iskoristite morske teme i slično. Za ovakve sobe treba više truda, ali i novca. Međutim, ako vam to ne predstavlja problem, vaša deca će sigurno biti oduševljena.

Članak se nastavlja posle reklama

Pobrinite se da dete ima svoj kutak

Ono što je takođe veoma važno za dečju sobu to je da dete ima svoj kutak kada želi da se osami, da se igra sa omiljenom igračkom ili jednostavno da odatle gleda crtani. Neka taj kutak bude udoban i samo njegov ili njen.

Članak se nastavlja posle reklama

Dečja soba može biti pravo malo carstvo kreativnosti i ideja koje će oduševiti vaše dete. Uostalom, sigurno ćete i vi uživati u kreiranju ovakve sobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

RUBEN RAMOS/GettyImagesPlus