Ideje za tinejdžersku sobu: Maštovito, razigrano, originalno…

by | September 22, 2017

Uređenje sobe za tinejdžere nije nimalo lak posao. Vaša deca ušla su u godine kada imaju svoj karakter, ličnost, ali i stil. Pre nego što bilo šta uradite, obavezno ih konsultujte, jer je najvažnije da prostor u kojem borave bude u skladu s njihovim potrebama i hobijima. Gotovo je sigurno da će novouređena soba izgledati potpuno drugačije od one stare.

Sobe za tinejdžere moraju da zadovolje specifične potrebe njihovog uzrasta, ali to ne znači da treba zanemariti estetiku. Dok odrasli vole prostor koji je miran i nenametljiv, tinejdžer ceni živopisan enterijer. Prilikom uređenja, uzmite u obzir da to nije samo soba za spavanje, već čitav njihov svet.

Guliver/Thinkstock

U zavisnosti od finansijskih i prostornih mogućnosti, dozvolite im da taj kutak urede po svojoj želji. Dopuštajući im da sami odrede kako će njihova soba izgledati, dajete im priliku da se izraze, što je vrlo bitno za njihovo mentalno sazrevanje.

Siva je vrlo popularna i sjajno se kombinuje s drugim bojama. Za uređenje tinejdžerske sobe odličan je izbor jer deluje zrelije od dečje plave ili zelene, posebno ako je reč o sobi za momka. Njima je jednostavnost skoro najbitnija stavka, dakle: što manje nameštaja, to bolje. Dovoljni su im krevet, ormar i pisaći sto. Ukoliko u sobi ima prostora, možete ubaciti neku manju fotelju ili lejzibeg.
Ako su tinejdžeri ljubitelji muzike ili nekog određenog sporta, zid možete dekorisati motivima koji asociraju na ta njihova interesovanja.

U šarenim i vedrim tinejdžerskim sobama pravila su potpuno suprotna od onih koja važe u ostatku stana. Sve što tinejdžer poželi da ima, dopušteno je jer predmeti i nameštaj – koji čak uopšte ne moraju biti jedinstveni niti originalni – odražavaju njihovu ličnost i trenutne potrebe. Soba za devojke uglavnom je vedrih boja, često i prešarena, prepuna ukrasa, lampi, jastuka, grafika…

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs