Krevet na sprat – san svakog deteta

by | September 11, 2017

Deca obožavaju krevete na sprat i srećni odlaze na spavanje. Čak ga i rado sami nameštaju i ne dozvoljavaju odraslima pristup, jer to je samo njihova oaza u kojoj uživaju.
Kreveti na sprat omiljeni su među decom, ali i odraslima. Ankete su pokazale da:
1. Mališani sami odlaze na spavanje, neki čak i jedva čekaju. To je za roditelje jedna obaveza manje, jer uglavnom je procedura objasniti detetu uveče da je vreme za postelju.
2. Većina dece sama namešta svoj idealni krevet, i to bolje nego što možete zamisliti.
3. Smatraće da ste najbolji roditelji na svetu, jer im dozvoljavate da spavaju na „visokom krevetu.“
4. Deca ležu i bude se sa osmehom na licu.

Singl kreveti na sprat idealni su za decu koja vole spavanje na visini i uživaju u činjenici što niko ne prilazi njihovom kutku. Postoje čak i modeli za najmlađe, koji su često opremljeni toboganom, zavesicom, kućicom – za sve moguće igre. Tako će mališani svoje detinjstvo pamtiti po originalnim stvarima koje su im roditelji priuštili. Samo zamislite tu sreću u njihovim očima dok se budu spuštali toboganom sa svog omiljenog kreveta, ili dok se budu krili od vas ispod njega…

Guliver7Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Kreveti na sprat mogu da budu i za troje mališana – ispod donjeg se samo stavi fioka-krevet sa dušekom, na kome će treće dete spavati jednako dobro kao i drugo dvoje koje spavaju gore. Takvi elementi štede prostor i ostavljaju dovoljno mesta za ostale neophodne stvari u sobi.

Imate problem jer u dečjoj sobi nema prostora za dva kreveta? Niste jedini, u našoj zemlji to je veoma uobičajeno. Rešenje su, naravno, kreveti na sprat. Ukoliko izaberete model s jakom konstrukcijom i od punog drveta, obezbedili ste se na duž vremenski period. Kada deca odrastu i požele da se odvoje u posebne sobe, kreveti na sprat mogu se razdvojiti. Dakle, ni tada nećete morati da kupujete nov nameštaj.

Kada se kaže kreveti na sprat, odmah se pomisli na dva elementa jedan iznad drugog, s merdevinama i gornjom ogradicom, a tu je i večita dilema ko će da spava gore. Za roditelje koji imaju dvoje ili više dece, a malo prostora, ovo je idealno rešenje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

Članak se nastavlja posle reklama

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs