Savršena komoda za dečju sobu

by | October 22, 2013
Komode

Postoji zaista velik izbor komoda za dečju sobu. One mogu biti različitog dizajna, raznih oblika i veličina, tako da ćete lako odabrati savršenu za sobu vašeg deteta.
Da li ćete izabrati komodu modernog ili klasičnog dizajna, naravno, zavisi od toga kako je uređen enterijer dečje sobe, a još jedan kriterijum pri izboru odgovarajuće komode jeste i pol deteta.

Bela komoda

Odgovarajuća veličina

Komoda ne sme da bude ni prevelika niti previše mala, zato prethodno utvrdite koje se dimenzije najbolje uklapaju u dečju sobu. Sem toga, uzmite u obzir i želje svog deteta.

Najčešće ćete naići na komode pravougaonog oblika. Ako se opredelite za takvu, najbolje je da je postavite u ugao sobe.

Takođe, na raspolaganju su i razne boje ovih komada nameštaja, a vi odaberite onu koja se najbolje uklapa u kolorit enterijera.

Šarena komodaDečja komoda

Oblik i dimenzije

Komode za decu mogu biti različtih oblika i dimenzija. Neke mogu biti postavljene u uglu sobe ili ukoso na kraju prostorije.

Koje god boje, oblika ili dimenzija komoda bila, odaberite onu koja se najviše dopada vašem detetu.

Oblik i dimenzije

Bezbednost

Kada kupujete komodu za dečju sobu, morate biti sigurni da je ona bezbedna za dete. Izbegavajte komode oštrih ivica i grubih površina.

Deca su sklona nestašlucima i naglim pokretima, tako da bi se lako mogla povrediti. Zato birajte komode zaobljenih ivica, koje su mnogo sigurnije.

Komoda za devojčice

Komoda i drugi nameštaj

Takođe, uz dečju komodu možete kupiti odgovarajuće dodatke kao što je na primer krevet ili noćni stočić. Ako pravilno uklopite sve delove nameštaja, soba vašeg deteta će svakako izgledati bolje.

Komoda za dečaka

Da zaključimo: komoda za sobu vašeg deteta pre svega mora biti fukcionalna i sadržati dovoljno prostora za odlaganje garderobe, igračaka i ostalih stvari.

Izvor: irepairhome.com