Soba za dečaka: Saveti za uredjenje + 10 originalnih ideja

by | November 6, 2022
soba za dečake

Da li sanjate da svom sinu napravite ne samo posebnu sobu, već i da je ukrasite na neobičan način? Ispoštujte ova pravila i bićete na pravom putu.

Soba za dečaka: zlatna pravila za uredjenje

 

Pitajte dete za mišljenje

Obavezno uzmite u obzir mišljenje deteta. Bez obzira na to koliko ima godina. Da biste to uradili, potrebno je da sednete za pregovarački sto i saznate o čemu vaš sin sanja. Na primer, dečak može želeti da njegov prostor bude uređen u stilu fudbalskog navijača, da ima “piratski” izgled, “svemir” ili, na primer, “engleski”.

Budite ekonomični

Šta god da je potomstvo poželelo, važno je da preispitate funkcionalnost. Mališanu treba prostor za igru, školarci za učenje, tinejdžeru za druženje. Zato, važno je da uz prostor za spavanje i skladištenje, soba ima i adekvatan prostor za dnevne potrebe deteta.

Razmotrite boje

Nećemo govoriti o ekološkoj prihvatljivosti boja, već o njihovoj estetskoj funkciji. Ne bojte se svetlih akcenata! Naravno, nema smisla učiniti sobu potpuno šarenom, to će odvratiti pažnju i ometati koncentraciju. Međutim, jedan “aktivan” zid, tepih ili sofa neobične, jarke e nijanse biće veoma korisni. Zapamtite, govorimo o sobi za dete. A deca vole boje – pune ih energijom!

Uštedite na nameštaju

Prilikom izbora nameštaja, zapamtite racionalnost. Recimo, krevet i radni sto za malo dete će trajati ne više od 5 godina. Dakle, nema smisla ulagati mnogo novca u ove predmete. Razmislite o kupovini polovnog nameštaja.

Ne plašite se eksperimentisanja

Kada se glavni posao završi, doći će na red najinteresantnije – dekor. Luster u obliku lopte, velike nalepnice na zidovima, vešalice u obliku malih kaciga, ćilimi sa bolidima Formule 1 – što je više takvih malih nijansi, veća je verovatnoća da će dete biti oduševljeno. A zar to nije glavno?

 

Soba za dečaka: 10 originalnih ideja

 

  1. Soba za male astronome

 

 

2.  Puzzle soba

 

3. Za blizance

 

4. Soba za igru

 

5. Soba za sportiste

 

 

6. Gejmerska soba

 

 

7. Soba za tinejdžera

 

8. Za navijače

 

9. Muzička soba

 

10. Za male dečake


Unsplash.com